Hogy írjak szépen?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok. Tudom, hogy ebben a korban még fejlődik az ember írása, de azért már nem annyira. Nem mondom, hogy csúnyán írok, mert ki lehet olvasni, de nekem nm tetszik. Tudom, hogy nem minden embernek van meg hozzá a kézügyessége, de én szeretnék szépen írni, csak azt nem tudom, hogy hogy kezdjek neki. Tudom, hogy a legfontosabb, hogy sokat írjak szövegeket, de ennyi elég?
2012. jún. 21. 14:41
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Nekem tetszik az írásod. Semmi bajom a fenti soraiddal. :-)
2012. jún. 21. 15:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb, hogy tudatosan formáld a betűidet. Először lassabban, odafigyelve, jól gyakorold be, aztán idővel beléd rögzül, és a tempósabb írásod is tetszetősebb lesz.
2012. jún. 21. 16:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Le tudnád fényképezni és feltölteni a kézírásodat? Hátha tudnánk tanácsot adni, min változtassál!
2012. jún. 21. 17:37
 4/7 anonim válasza:
találd ki, hogy az egyes betűket hogyan tudnád szépen leírni, úgy, hogy neked is tetsszen, kísérletezgess, aztán gyakorold sokat és egy idő után berögzül
2012. jún. 22. 15:22
 5/7 A kérdező kommentje:
itt egy kép az irasomrol: [link]
2012. jún. 22. 17:08
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Szóval szépíró szeretnél lenni, kedves kérdező? :-)

Először is nem mindegy, hogy milyen tollal dolgozol. Golyóstollal nem lesz igazán szép az írásod, akárhogyan is formázod a betűket, gondolj csak bele, hogyan nézne ki egy kódex, ha golyótollal írták volna meg. Azután, meg kell tanulni olyan betűstílust, ami eltér attól, amit az általánosban tanítottak nekünk. Olyan dolog ez, hogy pl. a jelen gépelt szövegemet bárki könnyedén elolvassa, de ha kézzel kéne így írnia, emlékezetből dolgozva egyik-másik betűt mégsem tudná hasonlóképpen leképezni, pedig bizonyára sokat látott már különböző gépi szövegekben...

Sok embernél probléma, hogy nem görbék a sorai, és nincsenek egymástól azonos távolságra. Nálad ilyen gond nincsen. Aztán aki szépen akar írni, annak helyesen is kell tudnia írni, hiszen hogy néz már ki, hogy szépen rajzolja a betűket, de mondjuk az "ly" helyett "j"-t ír, ezenkívül tudnia illik, hova kell vesszőt tenni a mondatban. Ha a saját gondolatait írja le, akkor illik szépen fogalmazni is, mert a fogalmazási stílus is képes elrontani az összképet. Szóval szépen írni nem egyszerű...

2012. jún. 23. 09:27
 7/7 anonim ***** válasza:
* ... hogy görbék a sorai ...
2012. jún. 23. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!