Hogy lehet túljutni a lelki válságon?
Általában vidám természetű vagyok és nem is szoktam egykönnyen bepánikolni, de most nagyon padlón vagyok. Az egész életem olyan céltalan, nem látok semmilyen jövőképet magam előtt. Nem sikerült felkészülnöm az egyetemi záróvizsgámra, mivel csak néhány napom volt rá tanulni és be sem megyek inkább, mert túl sok mindent nem tudok.. És ettől valahogy úgy rám tört az, hogy igazából amit tanultam nem is érdekel, nem akarok egész életemben egy irodában ülni és a hülye bürokratikus szabályokat kiszolgálni. Viszont nem tudok semmilyen olyan dolgot mondani, ami annyira érdekelne. Ráadásul itt vagyok a pályakezdés kapujában és olyan nehéz munkát találni is és fogalmam sincs, hogy mi lesz velem.
Annyira rám tört most ez az egész és nem tudom, hogy mit kezdjek ezzel az érzéssel már órák óta itt bőgök. Mit tegyek?
22/L

Két dolgot tehetsz:
1 Menj el robottervezőnek és csinálj egy robotot aki dolgozik helyetted
2 Vállalj olyan munkát, ahol emberekkel dolgozhatsz velük kell beszélned. Papírmunka mindenhol van. De szerintem sokat segítene, ha beszélgetős állásra pályáznál.

A záróvizsgáddal kapcsolatban felmerülő veszély azért küldött a padlóra, mert megingatta az egész jövőképedet, illetve már évek óta gyűlik az iskola elvégzésével kapcsolatos izgalom, és ez most megmutatkozott. Valamiféle jövőképed biztosan volt, és ebben benne volt a diploma is.
Itt most sok érvet leírtál. Ha már idáig eljutottál, csináld meg azt a vizsgát.

Köszönöm a válaszokat, a második válaszolónak igaza van teljesen, tényleg ezért készülhettem ki annyira.
Elég mélyen vagyok most is, nem szeretnék még lejjebb kerülni, de bármi is lenne én soha nem lennék öngyilkos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!