Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan ébresszem fel magamat...

Hogyan ébresszem fel magamat reggelente, még időben?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy túl mélyen alszok, és nem hallom se a telefont, se anyát ahogy kelt. Ha a telefont választanám, azért nem lenne jó, mert sajnos most egy ideig anyuval kell egy szobában lennem, tökmindegy, miért, apu a másik szobában alszik, és nem akarom felkelteni őket korábban, másik szobába is áthallatszik szinte minden.. Maximum hangerőre, egy macskanyávogást teszek be ébresztőnek és akkor sem hallom, pedig az ágyban mellettem van a telefonom. Ha anyu kelt, akkor meg az ablakon keresztül szokott szólni, és azt mondja, hogy fél órán keresztül kelt, még mondok is valamit, hogy megyek mindjárt, stb. De akkor is visszaalszok, és egyáltalán nem emlékszem rá. Általában 7:30-35-kor szoktam felkelni, 45-kor meg indulni kéne a suliba. Hiába mondom hogy rázzanak fel, vagy locsoljanak le, vagy akármi, csak keltsenek fel, de semmi. Ma pont így aludtam el, 7:40-kor már hova menjek iskolába??? Meg persze mindenki azt mondja, hogy direkt aludtam el, mert nem akarok iskolába menni, meg azért nem kelek fel, meg minden ilyen sablonszöveg. Nagyon unom már ezt, de egyszerűen nem tudok felkelni.

Gondoltam, hogy biztosan azért, mert későn fekszek le (11 óra környékén általában). Kipróbáltam, fél 10-kor lefeküdtem, de ugyanolyan álmosan 7:30-kor keltem. Aztán éjjel 2 óra tájékán aludtam el, és reggel 6-kor már fönt voltam. Ezt nem tudom hogy csináltam, de olyan nagyon változtatni akarok ezen, hogyan tehetném?

Kérlek, segítsetek!

Köszönöm előre is.

13/L

2012. jún. 1. 10:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Alkalmazd az ébredéskontroll technikát. Nézz utána a neten. ☺
2012. jún. 1. 10:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Én mindig felébredek ébresztő előtt 10-15 perccel, úgyhogy sosem szokott szólni. Tisztában vagyok vele, hogy mikor kell kelni, és az agyam akkor "bekapcsol"....De ez nem csak reggel van így...ha délután lefekszek aludni, akkor is. És akár milyen fáradt vagyok, tudom mikor kell felkelni...

Majd ahogy idősebb leszel, szerintem változni fog magától. Vagy gyakorold azt, hogy lefekvés előtt koncentrálsz arra az időpontra mikor fel kell kelned. Szerintem egy idő után működni fog a dolog.

22/L

2012. jún. 1. 12:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.. Remélem így lesz.
2012. jún. 1. 13:08
 4/4 GhostRider3 ***** válasza:
55%

korábban feküdj le. 8 körül. 2 hétig egyáltalán ne nézz tvt és ne számítógépezz, csak ha valóban muszáj, ha képes vagy uralni magad, ez megoldhatja a problémád, de például beiktathatsz egy délutáni edzést is.

így akár 5kor is felkelhetsz.

de gondolom korán nem tudsz elaludni

2012. jún. 3. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!