Baj, hogy ilyen vagyok (barátok, társaság)?
Múlt évben nagyon befelé fordultam, azóta sokkalta többet találkozom a barátaimmal. Viszont múlt évben eléggé elszoktam az emberektől, rengeteget voltam egyedül (depresszió is volt, télen) és nem szoktam meg annyira a társaságot.
Még most is ha találkozunk, és új emberek vannak akiket nem ismerek/akikkel csak 1-2szer találkoztam, nem beszélek annyit, visszahúzódóbb vagyok. Van hogy nem is szeretek egyáltalán beszélni, ilyenkor olyan "kukának" érzem magam. Egyszerűen nem tudok miről... hülyéskedni annyira nem tudok:/
Szóval jól elvagyok 5-6 emberrel akikkel igazán jót dumálok, az igazi barátok, de ha van 3-4 ember akik a barátok haverjai és akiket nem ismerek "megnémulok" de van hogy 1 óra után feloldódok és megnyílok. De félek mit gondolnak az ismeretlenek rólam miért csak némán ülök ott és miért nem poénkodok...
baj hogy ilyen vagyok?
Hogy lehetnék rögtön nyitott, nemcsak 1 óra után?
Ez még egész jó arány,nekem ennyi igazi barátom nincs is..:( most konkrét választ nem tudok adni,tudom ezzel sz_rt se használok,de.. azért megértelek...
16/L
Ilyen a természeted. Van, aki nyitottabb, van aki kevésbé.
Én sem vagyok a társaság közepe. Depi után meg amúgy is nehezen nyílik meg az ember.
Ha hiszed, ha nem, nekem volt egy 8 hónapos depim, és bizony 2 év volt belőle a kilábalás. A depresszió után nagyon visszafogott lettem, alig beszéltem. Aztán két év alatt feleszméltem. Sokat mosolyogtam a tükörben, és ez segített önbizalmat adni.
Sehogy. Ahhoz társaság és emberek is kellenek, hogy valaki rögtön megnyíljon, meg persze neked is úgy kell hozzáállnod.
Széles, meleg mosoly, érdeklődés, kezdeményezés.
Nem tűnik túl bonyolultnak...
Ha meg nem tudsz "hülyéskedni" úgymond, akkor el kell gondolkodni, tényleg akarsz e ezekkel az emberekkel találkozni, akik nem a barátaid. Ennek semmi értelme sztem h csak úgy ott ülsz...egyáltalán, jól érzed te magad köztük? Ha nem, és nem is tudsz oldódni természetesen, akkor miért nem elég az az 5-6 barát?
Ha mindenképp új ismerősökre vágysz, keress te magadnak, legalább neked is lesz valaki, akit elhívhatsz, mikor találkozol a barátokkal. Az meg már hazai terep lesz neked, nem leszel kuka, mindenkit ismerni fogsz. Talán az önbizalmad is nő majd a későbbiekben.
Utolsó: félreértettél!
Úgy értettem, hogy csinálunk spontán programot, és akkor jön az ötlet hogy "héé, hívjuk még X-et!" vagy pl. ha egyik jobb barátnőm az ismerőseivel van (akiket én nem ismerek) és úgy csatlakoznak hozzánk pl. leülni kávézóba, stb, de ott vannak a többi barátaim is. Csak van +2-3 ember akit nem ismerek.
Mindig más. Attól függ ki van velük épp véletlen.
Ne akarj nyitott lenni, és akkor nyitott leszel.
Ez nem valami keleti bölcsesség akart lenni. :D
Ha te, nem akarsz beszélni, akkor nem beszélsz, és egy ÉRTELMES ember látja, hogy nem akarsz beszélni, és akkor rájön, hogy nem kellene beszélni veled. Amíg nem találsz valami izgalmasat a másikban, addig nem akarsz tőle semmit. Tehát beszélgetni sem. Ha valakivel akarsz "összevissza" beszélgetni, keress egy olyan témát, ami szerinted izgalmas a másik emberben! :)
Picit irigyellek, hogy őszinte legyek, mert én bárkivel tudok beszélni, de senkiben nem találom meg a beszélgetés végére azt a "varázslatot", ami miatt az elején elkezdtem beszélni vele. :\ (a beszélgetéseim 99% kudarc, mert annyira idióta vagyok, hogy nem értékes a szememben sok olyan dolog, ami társadalmi szinten értékes)
ettől függetlenül mindig jó, ha van valami "célod" a beszélgetéssel. És a legjobb cél, az egoizmusból van:
NEKEM JÓ LEGYEN! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!