Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi tesz intuitívvá egy embert?...

Mi tesz intuitívvá egy embert? (Bővebb kiadás lent. )

Figyelt kérdés

Esküszöm, nem volt terembe véve az itteni faggatózás, vörösödik is a fejem búbja miatta, de egyszerűen sírba kergeti már az elmémet az őt körülövező tudatlanság.:D

Hónapokkal ezelőtt ráleltem a Jung-Myers-Briggs típuselméletre (átkozom a napot), s szokásomhoz híven a kelleténél jobban merültem bele a boncolgatásba, nem meglepő hát, hogy leragadtam ezen a ponton. Az Istenért sem tudok dönteni második, intuitivitás/földhöz ragadtság mértékét meghatározó betűm felől. Racionalista, (jobbára) szkeptikus, tényekre apelláló, jó logikai készségekkel megáldott, jelenre fókuszáló, való világ cselekményszálára ráhangolódni képes, matematikakedvelő - ezek a kifejezések jellemeznek, eddig egyértelmű és tiszta lenne a sor, ám csavart jelent benne az irodalomimádatom, nagy mértékű metafora-és (költői beütésű) hasonlathasználatom, a gondolatvilágomban gyakorta való elcsatangolásom, az elvont asszociációim, a mögöttes tartalmat, rejtett összefüggéseket illető észrevételem, ábrándjaim a jövő társadalmáról, az, hogy összességében, "átfogó képet" alkotva figyelek és jegyzek meg dolgokat. Ritka gondolatfoszlányaim közé sorolhatóak azok, melyek nem tarkítottak semmilyen zeneszám hangeffektjeivel, ha ez mérvadó. Ez alapján rám lehet húzni valamely skatulyát avagy abszolút köztesnek minősülök? Köszönet az esetleges olvasóknak és válaszolóknak!

2012. máj. 7. 19:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt a tesztet megcsináltad már?

[link]

Milyen eredményt kaptál?

2012. máj. 7. 19:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Meg, épp ebből indult ki a probléma. Ahány teszt, annyi eredmény, az időszakos döntésképtelenségi hullámaimról nem is beszélve, sok helyen mindkét opcióban magamat láttam. Sőt, az egyes kitöltések más-más eredményt vonnak maguk után, voltam már az ISTP-től kezdve az INTP-n keresztül az INTJ-ig minden.
2012. máj. 7. 19:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát akkor nem tudom, én is megcsináltam a teszteket, de nekem mindnél ugyanaz lett az eredmény.

Szerintem a korábban linkelt oldal fórumán próbálkozz, hátha ők tudnak neked segíteni.

2012. máj. 7. 20:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Azon is túl vagyok, s nem mondanám őket nagy segítségnek, állításuk szerint túl komplex vagyok ahhoz, hogy időt szánjanak rám. Na mindegy, beregisztrálok másodjára és teszek egy újabb próbát, hátha ezúttal szélesebb vigyorral szemez velem a szerencse.
2012. máj. 7. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!