Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti hogyan élitek meg a saját...

Ti hogyan élitek meg a saját személyiségeteket, hogy egy személy vagytok? Nektek mit jelent az, hogy ti ti vagytok?

Figyelt kérdés
Mert ezt én így nem nagyon értem. Folyamatosan ehhez hasonló témákkal foglalkozom, meg nyilván nekem is van öntudatom, de nem tudom.. bonyolult lenne elmondani, kíváncsi vagyok mások véleményére. (Áttehetitek később az önismeretbe, csak légyszi ne azonnal, mert ilyen későn senki nem fog ott válaszolni.)
2012. máj. 5. 01:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Huhh jó lenne tudni, hány éves vagy, de szerintem te abban a fázisban vagy, amikor az ember kezdi megtalálni önmagát, csak egyelőre fél megvalósítani. Azért nem érdekel semmi, mert sok mindenben egyelőre még hazudsz magadnak. Azért vagy ilyen másokkal, mert te sem látod saját magadat úgy igazán értékesnek. Ez pedig nagyon fontos, amíg saját magadban nem látod meg az értéket, addig nagyon sok mindent egyszerűen képtelenség elérni az életben.

Megkérdezhetem, hogy van-e testvéred, vagy egyke vagy?

2012. máj. 5. 09:45
 12/16 anonim ***** válasza:

Érdekes ember vagy szerintem.

Úgy gondolom, hogy a testem is a tudatom része, azaz abban van benne, és ha meghalok, ez a rész egyszerűen megszűnik, és létrejön egy új test, amelyik jobban passzol a tudatom többi részéhez, és olyan világba kerülök, amelyikkel leginkább kompatibilis leszek.

2012. máj. 5. 12:55
 13/16 anonim ***** válasza:

én ugyanilyen vagyok:) de tényleg, hány éves vagy? Én 18, és egyre jobban sajnos a külvilágnak élek, és már néha úgy érzem teljesen elvesztettem önmagamat, mert mindig mások elvárásai szerint viselkedek. De ez nagyon nem jó út szerintem.. te nem érzed rosszul magadat, ha egyedül vagy? Mert én igen, és ez azért van mert akkor ugye nincs akinek "meg kelljen felelnem", olyan furcsán érzem magam, mintha zavarna a saját társaságom, mert üresnek érzem magam, semminek, mert nincsenek önálló gondolataim, és mivel egyedül vagyok, nincs kedvem semmihez, mert ugye nem látja senki..

pedig én mindent azért csinláok, hogy azért elismerjenek, és pl. a szüleim büszkék legyenek rám.. magam miatt semmit nem csinálok:( 18/L

2012. máj. 7. 14:16
 14/16 A kérdező kommentje:

Utolsó: 21 vagyok. Rosszul nem érzem magam, szeretek egyedül is lenni (de nem vagyok félénk, vagy ilyesmi, nem ezért). Csak úgy érzem, ha nincs akinek megfeleljek, akkor nem csinálok semmit az égvilágon, mert minek? Ha nem tud róla senki, akkor egyszerűen értelmetlen a cselekedet, a siker. Viszont amikor meg vannak 'barátaim', akkor meg rosszul érzem magam, az agyamra mennek minden hülyeséggel, buták, primitívek, lassúak. Most ezt nem úgy értem, hogy a hagyományos értelemben véve buták, egyszerűen mindenkit ostobának tartok és "alacsonyabb rendűnek" ezért nem viselem el a társaságukat hosszú távon, előbb-utóbb otthagyom őket minden szó nélkül. Ilyenkor jövök rá, egyedül mennyivel jobb, na de akkor meg itt van ez, hogy nem ismer el senki, gyakorlatilag az egész létezésemet feleslegesnek érzem. Szüleim persze mindig jelen vannak, de nekik nem kell megfelelnem, komolyan mondom, nekik mindegy mit csinálok, az úgy tökéletes...

09:45: Már tudod hány éves vagyok. Nem tartom magamat értéktelennek, egyáltalán nem. Inkább az, hogy mások ezt nem tudják csak úgy maguktól, hogy én értékes vagyok, vagyis meg kell mutatnom. Testvérem van, egy húgom.

2012. máj. 7. 14:30
 15/16 A kérdező kommentje:
Most kihagytam valamit, természetesen nem minden ok nélkül látok ostobának mindenkit, úgy értettem, hogy hamarabb találok hibát az emberekben, mint általában mások, és ha már 1 hiba van valakiben, onnantól kezdve engem az az ember nem érdekel, hosszabb távon irritál.
2012. máj. 7. 14:32
 16/16 anonim válasza:

Számomra (a kérdésedre a válaszom) azt, hogy korlátot jelent. Nem lehetek ott mindenhol, így "csak" azt látom, ami velem történik, és nem lehetek ott mindenhol minden percben.

Akkor sokkal tájékozottabb lennék, és nem kéne naponta gondolkodnom, hogy ez és ezt az újságcikket elhiggyem-e vagy sem pl.

2012. szept. 5. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!