Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Diszlexiás és diszgráfiás...

Diszlexiás és diszgráfiás vagyok, de író szeretnék lenni, nagyon. Szerintetek van esélyem?

Figyelt kérdés

Már kiskorom óta nagyon szeretek történeteket írni. A barátok és haverok szerint is nagyon jók a történeteim és fordulatosak, érdekesek. Eleinte a magam szórakoztatására találtam ki őket, amikor nehezen tudtam elaludni...

Manapság szabadidőben ezen gondolkodom. Elég jól tudok fogalmazni, azonban a helyesírással gondjaim vannak. Sok dolgot megtanultam a helyesírásról, de még akadnak gondjaim. Manapság a gép (WORD) sokat segít, tudom. Néha viszont belekavarodom az igeidőkbe és a ragokba, ha írásra kerül a sor... Nagyon keményen harcolok ellene... Szerintetek van esélyem a szalmában?

Tényleg nagyon szeretném, de félek... Magamban egész jól megy és ha egyedül vagyok megoldom. De anyu főiskolára akar küldeni kommunikációs szakra (újságírói) :S és ott nem tudom megállnám-e a helyem. Néha a beszéddel is akadnak gondjaim :/

Vagy lenéznének-e érte?! Pedig én tényleg harcolok minden erőmmel!

2012. ápr. 29. 18:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A történeteket kitalálni sokkal nagyobb dolog, mint leírni. Kevesek tudnak kitalálni, leírni viszont nagyon sokan tudják.

Átnézeted valakivel a művedet, ez a legkevesebb. Szóval nincs számottevő akadály.

2012. ápr. 30. 23:58
 12/17 anonim ***** válasza:
58%
Kedves 10. válaszoló, igaz, hogy nem süketen született, DE ő a hallása elvesztése után is alkotott, van akinek ép hallással se menne... Egyébként valahogy éreztem, hogy ebbe valaki bele fog kötni -.-
2012. máj. 1. 12:58
 13/17 A kérdező kommentje:

Én azért értettem! :D

Köszönöm mindenkinek!

Mindenképpen nekiugrok aztán meglátom mi lesz!

És remélem, ha sikerül ez az egész és egyszer ki is derül a dolog, nem fog a könyv rovására menni...

2012. máj. 1. 17:12
 14/17 anonim ***** válasza:
12-ke, speciel tudom milyen kellemes dolog egy nem túl fasza hallással együtt élni.
2012. máj. 1. 19:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Én is író szeretnék lenni, már el is kezdtem egy (lovas) regényt (most a 9. fejezetnél tartok!) 12 éves vagyok csak, de ez nem akadály!! Igaz, (nem dicsekvésből mondom, de) jó helyesíró vagyok, versenyeken is értem már el helyezéseket, nyertem is már. Azonban szerintem NEKED IS VAN ESÉLYED!!! Ne anyukád döntse el, mit akarsz!!
2012. máj. 3. 14:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Semmi sem lehetetlen.
2012. máj. 3. 15:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia! Régen írtad már ki a kérdést, de hátha még idenézel néha.

Könyvkiadóban dolgozom, így találkoztam már jó pár szerzővel, akik közt volt olyan, aki „remekül írt helyesen”, de olyan is, aki meglehetősen gyatrán – de semmiképp nem az számít, hiszen mikor kiadnak egy könyvet, először azt elolvassa egy szerkesztő, aki felhívja a szerző figyelmét az esetleges hibákra, aztán (jobb helyeken) egy korrektor is átolvassa, aki kifejezetten a helyesírást nézi át (azért írtam, hogy jobb helyeken, mert ezt sajnos sok helyen megspórolják manapság a kiadók, ezért borzalmas helyesírású könyvek születnek).

Ha szépirodalommal szeretnél foglalkozni, a legfontosabb a fantáziád és a stílusod. Ez lehet adottság, de azért szerintem nem árt, ha rengeteget olvas az ember igazán jó íróktól – de persze a rosszaktól is lehet tanulni. :)

Ami még jó lehet: tanulj meg tízujjal gépelni.

2012. szept. 24. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.