Miért van ilyen rohanó világ?
részben mert kiszorítósat játszunk, fejleszteni kell mert ha nem, akkor lemaradsz s a versenytársaid kiszorítanak a piacról -> véged, tehát, minél gyorsabban kell újat mutatni és megtartani a már megszerzett piacot, illetve bővíteni ha lehet...
hogy valóban szükség van-e a versenyhelyzet fenntartására az érdekes kérdés...
pl mi lenne ha egyetlen cégbe szerveznénk az összes mobiltelefont fejlesztőt és így ezek nem egymás ellen dolgoznának, hanem egy/több közös projekten, s megosztanák egymással az információkat
lazán kapcsolódó olvasnivaló:
nem a telefon a lényeg, bármely fejlesztő cégre jó a példa
itt a hozzászólások között is van még 1-2 ami segíthet megérteni a problémát:
Egyetértek. A tv és az internet veszi el a legtöbb időt.
Magamról is tudom, hogy a kollégista éveimben amikor nem volt se tvm se internetem a gimiben egy rakat időm volt, iszonyat csinos voltam, bomba testtel, mert sétáltunk a városban, kondiztunk a csajokkal, futottam néha és nem a kanapén tespedtem. Jah és baromi olvasott is voltam, havonta 2-3 könyvet elolvastam.
Az egyetemi koliban már rátespedtem a netre, mert volt a szobánkban is szélessáv - a gimis koliban 21 gép jutott 330 diákra, szal nem ülhettél előtte csak max. 1-2 órát mert át kellett adni...
Egyébként azért érzed, hogy ennyire rohanó a világ, mert iszonyatos mennyiségű információ áramlik feléd, mindenhol reklámok, az út szélén, a buszokon, a rádióban, az újságokban.
És ugyebár az egyéb ingerek.
Egy tv műsorból 100x több inger ér, mint egy könyvből adott idő alatt, a képi és hanghatások, ezeket az agyadnak mind fel kell dolgoznia... nah ez azért fárasztó.
Szóval tv kuka, netről megint le kéne kattanni...
Ez nekem nem 100: "tv műsorból 100x több inger ér"
Alapvetően azt állítják, hogy maga a benntlét ingerszegény, persze sejtem mire gondolsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!