Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek létezik olyan,...

Szerintetek létezik olyan, hogy valakinek egyszerűen nincs helye a világban?

Figyelt kérdés

Évek óta küszködöm, hogy rájöjjek, merre haladjak az életemben, de képtelen vagyok megtalálni a megfelelő utat. Úgy érzem, teljesen feleslegesen vagyok a világon. Az egész család rám van szállva, hogy kezdjek valamit az életemmel, de egyszerűen úgy érzem, bármerre is indulok az rossz út lesz. Évek óta le vagyok ragadva egy szinten, lassan már élőhalottnak érzem magamat. Teljes üresség. És nem lustaságból nem csinálok semmit az életemmel, mert biztosan sokan ezt hiszik - egyszerűen csak nem szeretnék több mellékvágányt.

Mit tanácsoltok, mit csináljak? Már az öngyilkosságot is bevettem a lehetőségek közé, amiről ugyan tudom, hogy gyávaság, de lassan kezdem úgy érezni mindenkinek jobb lenne nélkülem. Csak mérgezem a környezetemet, a családomat, magamat... Nem jó ez így.

Valaki volt hasonló helyzetben? Mit kezdjek magammal?

Előre is köszönöm a segítséget. :(

2012. ápr. 16. 14:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezt mintha én írtam volna. Elképesztő. A saját életed kioltásán pedig felesleges gondolkoznod, mert nem hinném, hogy az gyávaság lenne. Csak ha már egyszer élünk, akkor éljünk valahogy. Egyébként, hogy kerültél ilyen helyzetbe?
2012. ápr. 16. 14:36
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Küldtem egy privát üzenetet. :)

2012. ápr. 16. 14:54
 3/4 anonim ***** válasza:
ki monta hogy bárkinek van?
2012. ápr. 16. 15:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Sokat küszködök én is ilyesmikkel. Az az igazság, hogy én mindig arra jutok, hogy a rossz úton menni még mindig jobb, mint egy helyben állni.

Nem tudom mennyire értesz angolul, de ez jó kis mondás:

Ever tried, ever failed, no matter. Try again, fail again, fail better.

Egész egyszerűen el kell kezdeni csinálni a dolgokat, bármit, csak csinálni. Tűzz ki célokat, képzeld el milyen ember akarsz lenni 3-5 év múlva és próbálj afelé menni. Sokszor esek én is abba a hibába, hogy addig gondolkodom rajta, hogy mit kéne csinálni (most pl. dolgozni gyk helyett) míg elmegy az idő és nem csináltam semmit. Ilyenkor ha be sem vallja az ember magának, akkor is egy újabb kudarc magaddal szemben, ami tovább csökkenti az önbizalmad, még kevésbé lesz kedved. Kezdj el cselekedni, táblázd be a napod, csinálj bármit, csak csináld! Nem baj, ha tévút! Legalább kizárod a lehetőségeket, és tudni fogod, hogy merre nem kell menni. Aztán csak kialakul a végére, hogy merre kell!

2012. ápr. 17. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!