Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan legyünk emberbarátak?...

Hogyan legyünk emberbarátak? Hogyan szeressük az embereket?

Figyelt kérdés
Furcsa kérdés, de sokan nem szeretik az embereket, bezárkózóak, visszahúzódóak lesznek, kevés baráttal. Nem gonoszak, vagy rossz lelkűek, csak ilyenek, picit félnek az emberektől. Nem tinédzserkorról beszélek, hanem felnőtt korról. Hogyan lehet ezen javítani, változtatni?

2012. ápr. 13. 10:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez nehéz kérdés.

A világ gonosz, és ehhez a világhoz alkalmazkodnak az emberek. Jó emberek jó világot építenének... Szóval miért is kellene szeretni úgy nagy általánosságban az embereket? Én nem félek az emberektől, csak látom, hogy rosszindulatúak, önzők, buták, felfelé nyalnak, lefelé taposnak, oldalra könyökölnek, másokat megaláznak, kihasználnak, elnyomnak. Tudom, hogy ahhoz, hogy ebben a világban fennmaradjanak, ilyennek kell lenniük. De ezért szeretni őket? Ne mán... Én szívesen segítek az embereknek, de szeretni csak azokat szeretem, akiket van miért! Szóval részvéttel vagyok az emberek felé, és ezért segítek. De szeretni csak az arra érdemeseket szeretem.

2012. ápr. 13. 13:02
 2/3 anonim ***** válasza:

1.Nem kell folyton a rossz szándékra gondolni.

2.Nem kell jópofizni.

3.Legyen saját véleményed.

4.Azokat az embereket tudod csak szeretni,akik szimpatikusak a számodra..:),nem kell minden embert szeretned.

5.Ne mondj semmi rosszat senkiről,mert ezzel könnyen árthatnak neked..

16/L

2012. ápr. 13. 19:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy alapból nem szeretem az embereket. Ebből vannak gondjaim is - mert manapság akinek nagy a szája, meg szétfolyik olyan laza, az kap állást. Főleg ebben az országban
2012. ápr. 14. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!