Ha választanod kéne, melyiket választanád?
A szituáció: éhezel, nincs mit enned, egy erdőben, vagy lakatlan szigeten (a kérdés szempontjából nem ez a fontos) bolyongsz. A két lehetőség:
A: találsz egy gombát, ami elég nagy a valószínűsége, hogy mérges, tehát ha megeszed, meghalsz.
B: nem eszed meg a gombát, inkább vállalod a kockázatot, hogy 2 hét múlva éhen fogsz halni.
Ha akarsz, írhatsz mellé magyarázatot is! És kérlek, írd oda, hogy fiú vagy -e, vagy lány!
Jó töprengést!
Én tüzet raknék, megsütném a gombát, úgy kevesebb a valószínűsége, hogy mérgez. De ha választanom kellene, akkor én is várnék 5 napot, addig kibírom kaja nélkül, és ha nem jön senki, akkor megeszem. Egyébként élesben úgysem tudnám megállni, hogy megegyem, ha annyira éhes lennék.
L/13
Nem enném meg a gombát, várnék még, hátha jön vki.
14/L
ma 15:35-nek
igen, de a gombánál is csupán felvillantottam, hogy mérges.
Szóval ugyanott tartunk.
Egyébként azért nem akartam úgy fogalmazni, hogy "biztos halál", mert akkor abba kötöttek volna bele némelyek.
De a magyar ember ilyen: mindig próbál más lehetőséget keresni magának :D
élelem nélkül egy egészséges ember több mint 3 hétig bírja
vizet a tenger lepárlásával tudsz nyerni, vagy megiszod a kókusztejet, esetleg lyukas üres kókuszdióba levélből csövet formázol, beleöntöd a tengervizet, felforralod tűzön, és a csővel átvezeted egy másik kókuszdióba a gőzt, ahol lehűl és lecsapódik, és van vized!
Nos akérdés szempontjábol lényegtelen de 3 fele gomba van
1 ehető
2 nem ehető
3 mérgező
Végig gondolva gombákat tudom,hogy sokkal több az ehető,és nem ehető mint a mérgező gomba,ezért meg hamizom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!