Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit gondolsz rólam? (pár...

Mit gondolsz rólam? (pár kérdés még lent, és köszi, ha elolvasod [kicsit hosszú])

Figyelt kérdés

21 éves nő vagyok. Viszont lelkileg talán túlzottan is fiús. Kiskoromban sokat verekedtem, hamar megszerettem a focit, (focizni is szoktam haverokkal), a motorokba is beleszerettem már kiskoromban, hamar meg is tanultam vezetni, az autókat is szeretem, sosem játszottam babákkal, (plüssöm volt, de a barbikat gyűlöltem már akkor is), a műszaki érdeklődésem a mai napig nem változott, apámnak is szeretek segíteni, mikor szerel. Itthon is bármi férfimunkát megcsinálok, polcot szerelek, fát vágok, stb.

Barátnőm 1-2 van, inkább haverjaim vannak. Mondjuk ebben közrejátszik az antiszociális viselkedésem. Olyan magamnak való vagyok. Hobbim is (a focin kívül) a rajzolás, írás, szóval olyanok, amiket egyedül csinálhatok. Gyűlölök vásárolni. Amikor nagy nehezen rávettem magam, hogy elmenjek pulcsit venni, és végigmentem a női osztályon, rosszul voltam attól a sok női ruhától. Ami nem feszülős, mindent/vagy csak a mellet mutatós fajta volt, hanem viszonylag normális, az meg túl vékony volt… Én meg ott voltam a barátommal, mindketten laza pulcsiban, és ekkor elgondolkoztam, hogy mért nem tesznek ki ilyen normális cuccokat ide is. Átmentem a férfiosztályra, és egyből találtam magamnak való ruhát. Felpróbálni nem mertem ott a boltban, pedig nadrág is volt hozzá, de kb. belőttem a méretet, és jó is lett.

Szexualitás: erősen a férfi nemhez vonzódok, viszont nem tartom gusztustalannak, de még deviánsnak sem azokat, akik a saját nemükhöz vonzódnak (megértem őket). Bevallom, mindkét nemet szemügyre szoktam venni, a nőket is ugyanúgy megnézem, mint a férfiakat, és el ha akarom, el tudom képzelni az estémet egy nővel is (ez csak azért nem menne képzeleten kívül, mert nem bírom a nőies nőket, a fiús lányok meg ritkák, + nem is úgy tekintek rájuk). A férfiakat viszont hosszú hajjal vonzóbbnak tartom. A lényeg, hogy szexuális téren viszonylag normális nő vagyok. Párom is van, lassan 6éve, és semmi gondunk nincs (ő teljesen normális, viszont elfogad ilyennek).

Gyűlölöm, de nem tudom elmondani sem, hogy mennyire, hogy mellem van, és a havibajt is. Nem szimplán gyűlölöm, hanem nagyon-nagyon. És nem azért, mert a baj van vele, hanem mert nővé tesz… Gyakran álmodom azt, hogy pasi vagyok. Rendesen megvan mindenem, ami egy pasinak van, és gyakran szeretkezek nőkkel álmomban. Eddig, akiket kérdeztem, senki nem álmodott még olyat, hogy a másik nemhez tartozik. :/

A párkapcsolatban is más vagyok, mint egy átlagos lány, nekem nem kellenek ajándékok (főleg nem ékszerek, a könyvet jobban szeretem), nem szeretem, ha fizeti a részemet (egyszer ő fizet, egyszer én), és biztos, hogy nem veszek fel sosem fehér ruhát (elég a polgári esküvő), én az őszinteséget, és az egyenrangúságot tartom a legfőbb becsben.

A családban amúgy én vagyok az egyetlen ilyen, tulajdonképpen sokmindenben én vagyok a fekete bárány.

Szóval: Mit gondolsz rólam? Miért lehet ez, és miért alakulhatott ki? Hogyan lehet egy ilyen embernek beilleszkednie egy csoportba? - mert ugyebár a lányokkal nehezen értek szót, a fiúkkal meg nehezebben megy a barátkozás, mert azt hiszik, hogy én is ugyanolyan lány vagyok, mint az átlag.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2012. ápr. 6. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jó hosszú volt:) Nem tudok különösebben mit írni, de te amolyan vagány csaj lehetsz:D én is szeretek egymagam lenni, tanulmányozni magam, (fizikum, futás, egyéb tevékenység) szeretek társaságban is bulizni, tehát a társaságot is szeretem, de szeretek magam, egymagam lenni. Téged mi tesz boldoggá?? Szereted a motorokat, gépeket, szerintem különleges, főleg egy nőnél:)) amiket olvastam az írásaid alapján, nagyon szimpatikus vagy, különleges ember:) Ha te elfogattad magad így, és szereted is mindezt csinálni, akkor csináld! És SENKI DE SENKI kedvéért ne akarj megváltozni:)))) Kevés az ilyen lány amúgy is:) Ráadásul van párod már 6 éve!:)) Egyértelmű hogy szeret, és elfogad olyannak, amilyen vagy. Élvezd az életet. ennyi:) Szép napot!:)) 20/F
2012. ápr. 6. 12:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyik tippem a genetika, tehát valószínűleg ilyen géneket örököltél, ami ezt a személyiséget segített kialakítani benned, másrészt már te magad is adtál magyarázatot azzal, hogy már egészen kis korod óta úgymond "fiús" dolgokat szerettél, tehát az eddigi különösen kisgyermekkori szocializációd elég szabad volt. Szóval megválaszthattad a játékaidat, a hobbijaidat és ezek közelebb álltak a "fiús" dolgokhoz, tehát elve az érdeklődési köröd is ebbe az irányba mozdult el később. Sűrűbben találkoztál fiúkkal, az ő szemükkel láttad a világot, így aztán nem érdekelnek annyira a "nőies" dolgok, praktikák. A nőknél egyébként divat manapság, hogy szeretnek egymással "játszadozni", meg egyébként a nők szeretik egymást "felmérni", csak ez neked furcsa lehet, mert eddig ezt nem figyelted meg magadon.

Összegezve, gének + neveltetés (szocializáció) terméke mindaz, ami most vagy.

2012. ápr. 6. 12:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Női testben férfi tudat / lélek. Ennyi. Transzvesztitának is mondhatnálak. Én se ítélek el semmi ilyesmit. Talán azért se, mert a tudatom részben női, férfi létemre.

A lényeg, hogy milyen ember vagy, a többi körítés.

2012. ápr. 6. 19:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem van egy ilyen ismerősöm : )

Imádom, nagyon jó a személyisége. Mikor olvastam ezt az utálom a mellem és a havibaj dolgot.. Annyira tipikus :D

Igazából együtt voltunk fél évig, tehát lány-lány kapcsolat volt. Én inkább olyan lányos lány vagyok, mindig áradozott róla, hogy milyen szép vagyok, ő is ilyen akar lenni, ha már fiú nem lehet. Évekig gyűjtött a műtétre, aztán rátalált a szerelem, tehát végülis kinőtte ezt az egész dolgot. Az első nagy szereleme (fiú) is hosszú hajú, lányos kinézetű volt.

Viszont a mai napig fiúsabban öltözködik, és inkább az olyan dolgok érdeklik őt is, amik a fiúkra jellemzők (motorok pl). Ő is eléggé antiszoc, ki is nézték eléggé, inkább fiúbarátai voltak. Viszont nagyon jó személyisége van, olyasmi szerintem, mint a tiéd.

Most azon gondolkodom, hogy mi miatt alakulhatott ki ez nála, de ötletem sincsen. A szülei mindig azt akarták, hogy édes kis rózsaszín lányka legyen, mint a többi, tehát nem miattuk. Fogalmam sincs, mitől lehet ez, de neten biztos találsz róla dolgokat, bár ötletem sincs, hogyan kellene rákeresned :D

2012. ápr. 7. 01:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztaltam a baráti körömben, hogy a fiús lányok, az apai, vagy a család férfi tagjainak a viselkedését igyekeztek magukévá tenni. Talán azért, mert az édesapád erős jellem volt, határozott, és láttad, hogy édesanyád nem tud érvényesülni mellette. Elnyomott ember nem akartál lenni, így az apai szerepet "fogadtad be". Ez nem genetika, és nem öröklődés szerintem.

Beilleszkedni betudsz, mert "sok" ilyen lány van (10ből 2-3 ilyen az én ismerősi körömben), és velük tudsz ilyen "bandát" alkotni. A valós énedet, a társadalmi megfelelést jól mutatja, hogy szándékozol valamilyen társadalmi közegbe becsatlakozni. Ez a fiúknál nem ilyen "kényszeres", tehát odabenn NŐ vagy, csak a védelmi burkod fiús. Vetkőzz le (nem szószerint :D) és akkor valaki megláthatja a vonzó nőt. (hacsak nem akarod férfivá operáltatni magad :DD)

2012. ápr. 7. 08:30
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek rávezetni hogy mért is vagyok ilyen. :)

1.- Köszi, és nem is akarok megváltozni, illetve nem is tudnék, ha akarnék sem. :) Vagánynak viszont mondanám magam, max. a szűk baráti köröm tarthat annak, mert tényleg elég antiszoc. típus vagyok.

2.- Nagyon érdekes amit írtál, és látok benne igazságot.

3.- Én is próbáltam eleinte utánaolvasni ezeknek, de én a transszexualitásnál keresgéltem, ami már ott megbukott, hogy a pasikat szeretem. A transzvesztitánál is úgy olvasom, hogy nőkre nem használják, mert a férfi ruhák többsége nőknél is megengedett, illetve a leszbikusok használják még néha, de a férfiakra használják leginkább. :/ (Bár néha inkább tartoznék ide, vagy lennék normális lány, mint ilyen köztes állapotban lenni, csak nem tudok megváltozni...)

4.- Erről csak az jutott eszembe, hogy néha az én családom is szekál, hogy hordjak már nőiesebb ruhákat is, de én mindig azt válaszolom nekik poénosan, hogy "Minek néztek ti engem, lánynak???" :) Szerencsére ők már elfogadták ezt nálam, gyakran meg is jegyzik, hogy fiúnak készültem, csak véletlenül lány lettem.

5.- A szüleimnél pont fordítva van, mint ahogy te írtad, inkább anyám viseli a nadrágot, viszont ő kifejezetten nőies. Apám itthon az "erő", anya az "irányító". Eleinte még anyás voltam, de az idő folyamán átálltam apássá, most meg egyikhez sem kötődök úgy. (Van még egy nővérem, és egy bátyám, hozzájuk meg pont fordítva kötődtem, eleinte bátyámhoz kötődtem jobban, aztán nővéremhez. Ők bezzeg teljesen normálisak.) Én sajnos nem is ismerek ilyen lányt, a lakóhelyemen van 1 ilyen össz-vissz, de vele meg nem vagyok beszélőviszonyban sem, csak néha látom. :S A védelmi burkom fiús. :D Ilyesmit mondott a barátom is, szerinte így akarok erősebb lenni, de ez szerintem több ennél. :) (A férfivá operáltatás megfordult már a fejemben, de tovább is állt a gondolat.^^)

2012. ápr. 7. 14:14
 7/7 anonim ***** válasza:

(5.)

akkor tévedtem veled kapcsolatban! Jobban kéne ismerni a hátteredet, hogy az okát meglehessen határozni. Esetleg privát? Sok lehetőség van, amit még "megkockáztatnék", de nem tippelgetnék tovább. (így első kudarc után :D)

Mondjuk az antiszoc éned pont pozitív, amit a lányok "nem képesek felfogni"... ezért különleges alkat vagy!

2012. ápr. 7. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!