Milyen az, mikor valaki "meghal egy kicsit"?

hát ezt nehéz megfogalmazni, de nálam olyasmi, hogy onnnantól kezdve más lesz az életem... mármint a személyiségemből,belőlem (képletesen) eltűnik egy darab, tehát nem lehet ugyanolyan minden, de egy darabig szeretném a régit és ezért elég sokáig nagyon rossz
áh nem tudom, elég érthetetlen ez így

Igen elég nehéz megfogalmazni...kb olyasmi mint amikor nagyot csalódsz valamiben/valakiben,csak éppen ez a csalódás hatással lesz az életedre.Pl.:életedben először bízol meg valakiben,mégis hátba döf,attól kezdve elveszíted a reményt hogy vannak jó emberek...
Egy tett is "megölhet egy kicsit" Pl.: nem tudnak elkapni egy közveszélyes sorozatgyilkost,maga a tudat,hogy a sors és a szerencse neki kegyelmez nagy csalódást okozhat...

én az olyan pillanatokat tartom annak amikor a lényem egy része eltűnik belőlem, mintha azt a részt kitörölnék...
pl. ahogy eltűnt belőlem a gyermeki ártatlanság, a mindig jótakaró, jószándékú ember... mintha a "meghalt volna belőlem egy rész"
és minden egyes csalódás alkalmával, erősebb és keményebb leszek, és minden ilyen alkalommal egyre halottabb is...

Amikor lebontottak a hazunkat, ahol a gyerekkoromat toltottem, akkor ugy ereztem, valamit elvettek tolem. Valami nem lesz tobbe. Valami potolhatatlannak volt vege.
Vegtelen uresseg volt bennem - kicsit meghaltam.

Én minden egyes alkalommal meghalok, amikor egy nagyon jó zenét hallgatok például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!