Miért mondjuk, hogy egy ember "meghal", egy állat viszont "elpusztul" vagy "megdöglik"?
Mi is az állatvilágból emelkedtünk ki. Mégpedig azáltal, hogy más fajok fölé -úgymond- kerekedtünk.
Ennyire büszke magára az ember az atombombájával, meg a microchip-jeivel? Nem beszélve a genetikai kutakodásokról...
Ez egy kemény téma, érdekes lesz a hozzászólásokat végignézni...ha lesz egyáltalán.
Elfelejtettem írni!
Elnézést mindenkitől, aki úgy gondolja, hogy lázítani akarok vagy éppen nihilistának tűnök!
Egyszerűen csak többre vágyom, mint élni az egyforma napokat és megfejteni ennek az egész látszólag felesleges ördögi körnek az értelmét.
Lehet, akkor rosszul tettem fel a kérdést... vagy talán mások terelték más mederbe? Hmmm...
Üdv.
Azt hiszem tanult barátom félre értett valamit.
Mi itt nem az emberiséget szapuljuk. Személy szerint nem mondtam sem rosszat, sem jót, csupán tényszerű voltam.
Nem vagyok embergyűlölő, s nem vagyok állatimádó.
Nem emelem az állatokat, növényeket az ember fölé, és vice versa. Még akkor sem, ha tudom, hogy az ökoszisztéma szépen "ellenne" nélkülünk.
Úgy hiszem, nagyszerű dolog, hogy az anyag életre kelt, öntudatra ébredt, s vizsgálja honnan jött, hová tart.
Mi itt földünk élőlényeinek az élethez való, velünk egyenrangú jogáról írogatunk.
A technikai haladás játékszerei, nem kiemelnek, csupán megkülönböztetnek minket más élőlényektől.
Hogy konkrét legyek: majd akkor lehetünk büszkék, ha Földünk javait, nem egymás kizsákmányolására, elnyomására, megfélemlítésére, megerőszakolására használjuk. Majd, ha mindenkit egy szintre emelünk legalább anyagilag, jogilag. Agyilag úgy sem fog menni.
fiam.....:) ezen nincs mit megvitatni:) ha van egy alap intelligenciád akkor nem kérdezel ekkora butaságokat!
az egy másik kérdés, hogy a kommentelőket le nácizod.. szavamra mondom nálad butább és primitívebb embert a gyakorikérdéseken még nem láttam. pedig van itt elég:)
hú, te is rengeteg "alap intelligenciával" rendelkezel. (Az amúgy mi?)
kedves kérdező, remélem te pedig nyaktól lefelé lebénulsz, aztán élve eltemetnek, úgyse számít, hogy megdöglesz vagy meghalsz, most ennyire minek tiszteljenek.. én azt sajnálom, hogy az ilyen embereket tartja el a társadalom, mint te vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!