Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti milyen gyakran adtok az...

Ti milyen gyakran adtok az utcai kunyerálóknak cigit/pénzt?

Figyelt kérdés

Nem feltétlen hajléktalanoknak.

Ma beállt elém egy elég veszélyes alak és kért egy cigit, odaadtam az utolsó szálamat neki. De csak azért, mert elém állt és lökte a kunyerálás előtt hosszasan a sablon "ne haragudj de bocsáss meg tesókám" szövegét, én meg voltam olyan hülye, hogy meghallgattam.

Ez befolyásolhatóság? Mert másban, fontosabb dolgokban tudok határozottan dönteni, úgy, hogy a nekem legjobb legyen. De ahhoz nincs sok kedvem, hogy az ilyen alakok hátba szúrjanak vagy letámadjanak.

2012. márc. 29. 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:
SOHA.
2012. márc. 29. 16:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát figyelj, ez simán lehet az utolsó szalmaszál az ilyeneknél. Mi van, ha, neked megy és mondjuk beléd vág egy kést? A börtönben csak jobb dolga lesz, mint télen a mínusz fokokban.
2012. márc. 29. 16:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Soha nem adok, egyszer adtam egy utcai zenésznek, de ilyen kunyerálóknak nem. Amúgy az ilyeneknek, mint amit írtál, meg sem állok, gyorsítom a lépteim, és eltűnök a közeléből. Bár nem dohányzom, szóval ha megállítana is, csak ennyit elmondok, és kész. Ha megállítana téged is mégegyszer egy ilyen, esetleg megmondod, hogy szívesen adnál, de elfogyott/vagy hasonló, szerintem nem kell minden ilyen embertől a legrosszabbra számítani.
2012. márc. 29. 18:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Régebben én is bedőltem az ilyeneknek, volt, hogy megfélemlítettek azzal, hogy utánamkiabáltak beszólásokat, és ezért adtam nekik egy kétszázast, én hül.ye. Tudják, hogy a gyerekeket könnyebb lenyúlni pénzzel.

De már felnőttem, és egy határozott "nem kösz" vagy "nem dohányzom"mal elzavarom őket. Egyszer volt, hogy annyira felhúzott a csávó, hogy leüvöltöttem a sárba, hogy "van, de nem adok, felfogtad,(töltelékszavak)?"

A lényeg a határozottság. A kunyerálók nem fognak bántani.

2012. márc. 29. 19:03
 5/5 A kérdező kommentje:

Jólvan köszi all,

19/f

2012. márc. 29. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!