Létezik ékszerektől való undorodás, félelem, fóbia?
Figyelt kérdés
Lány vagyok. Kis korom óta undorodom bármilyen fajta ékszeretől. (fülbevaló, gyűrű, nyaklánc...) Pl, ha evés közben meglátok valakin valamilyen ékszert elmegy az étvágyam. Még attól in undorodom, ha hozzájuk kell érnem.
Sok oldalt olvastam a fóbiákról de ilyet sehol se találtam. Valaki tudja mi ez, mért van és hogy lehet legyőzni?
Nagyon örülnék neki, ha valaki tudna segíteni, mert nagyon szar érzés, és kellemetlen bizonyos helyzetekben!
2012. márc. 7. 17:50
12/14 anonim válasza:
Én 34-éves férfi vagyok, és pont segítséget akartam keresni a problémámra, amikor megtaláltam ezt a kérdést itt. Én is viszolygok az ékszerektől. A bőrkarkötő, meg a fanyaklánc valami gumival összefogva még elmegy, de az arany-ezüst és egyéb fémektől eléggé undorodom, minél részletgazdagabb, minél aprólékosabb a minta, pláne, ha ilyen lógó/fityegő dizájn annál jobban undorodom tőle - és nekem is elmegy az étvágyam, ha kajálás közben a velem szemben ülőn ilyesmi van. Egyszer a nagymamám (régimódi ízlésétől vezérelve) meglepett egy pecsétgyűrűvel, de 20 percig bírtam magamon. Más férfiakon még nyaklánc is szokott lenni, számomra az is felfoghatatlan. Természetesen a feleségemen sincs semmi ilyesmi. Ha viszont olyan rokon süti a sütit, aki a gyűrűs kezével gyúrta hozzá a tésztát, akkor köszi, nem kérek belőle. De konkrét "ékszerfóbiát" én sem találtam eddig így megnevezve.
13/14 anonim válasza:
Az én környezetem se túl befogadó ezzel kapcsolatban. Pedig nagyon rejtegetni se tudom azt, hogy irtózom az ékszerektől, mert nagyon látszódik rajtam. Sajnos a látványuktól is, de ha még hozzá is kellene érnem valamiért, attól meg rendesen kiver a víz, annyira undorodom a gondolatától is. Ahogy itt olvasgattam visszamenőleg az üzeneteket már azok is undort keltettek bennem. Próbáltam leküzdeni ezt, de ha egy kicsi fém részegység is van benne az azonnal beteszi a kaput nálam. Pedig ha nem ékszerről van szó, akkor nincs semmi bajom a fém eszközökkel.
14/14 anonim válasza:
13-as voltam, jut eszembe Kosmemophobia az eredeti neve, ékszerek által kiváltott félelem vagy undorral azonosítják. Magyarul még nincs feljegyezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!