Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Aki az egyház ellen fordul az...

Aki az egyház ellen fordul az Isten ellen fordul?

Figyelt kérdés
Sok mindenben nem értek egyet az egyházzal de hiszek Istenben...Ha megtagadnám az egyházat az bűnnek számítana Isten szempontjából?
2012. márc. 1. 17:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
És miért akarnál a keresztény egyház ellen fordulni?
2012. márc. 3. 01:01
 12/15 anonim ***** válasza:

6-os hozzászóló vagyok.

Annak idején Luther is az akkori egyház ellen fordult, pedig ő sem tagadta az Istent, csak rájött, hogy az az egyház régóta nem azt nyújtja és tanítja már az embereknek, amivel eredetileg meg lett bízva.

Persze ezt nem is a kisujjából szopta ki, hanem kőkeményen utánaolvasott...

2012. márc. 4. 13:30
 13/15 A kérdező kommentje:
Igeen... Ezeket én is olvastam Luther-ről..pl amikor a bűnbanati-cédulákat árulták..
2012. márc. 4. 16:43
 14/15 anonim válasza:

Először is fektessünk le pár alap dolgot.

Ma nincs keresztény egyház. Mindenki azt hiszi, de nem. Nincs. Judeokeresztény van. A kettő között óriási különbség van. De óriási.

Istent magadban kell megtalálni, nem kell hozzá egyház.

Molnár V József előadásait ajánlom.

2012. márc. 23. 20:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyház nem egyenlő Istennel!

Az egyház sok rosszat csinált és csinál mind a mai napig, de sok jót is. És a jó nem ellensúlyozza a rosszat.

Istenhez vezető úton az első lépés, hogy az egyház ellen fordulsz.

2012. ápr. 11. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!