Kezdek pánikba esni, úgy értem élhetetlenné vált az életem, mit csináljak?
A problémám sajnos nagyon komplex és csak egy riadt vázlata ez a problémám egészének de azt hiszem kezd az életem amit élek a továbbiakban tarthatatlan és nem találom a kiutat.
Huszonéves korainak végén járó fiú vagyok és mostanra hirtelen egy olyan élethelyzetre eszméltem ami az elmúlt évtizedek téves döntéseinek, hibás neveltetésének és kedvezőtlen körülményeknek köszönhető.
Most már látom mit hogy és mikor kellett volna másként csinálni de sajnos ez nem segít. Úgy érzem részben "ártatlanul bűnhődök" mivel sok rossz döntésemet nagyon is tudattalanul tettem meg a szüleimtől kapott rossz minta alapján.
Kezdjük a legrosszabbal hogy felmondták a Diákhitel szerződésemet és több mint kétmilliót kell az apehnak így rajtam behajtania.
Mert még ha "jó" állásom lenne az oké, de van egy értéktelen OKJ-s papirom meg egy szintén értéktelen diplomám így ugyanott vagyok mintha csak érettségim lenne. (a lottónyereményt leszámítva) Nem valószínű hogy ilyenformán sikerülne egy jól fizető állást szereznem ezzel és ebből a kb. 70000Ftos fizetésből amit most kapok hát az egyharmadát levonva ami marad az nem sok...
Az elmúlt időszakban nem volt munkám így kezd "magán"adósságaim is felhalmozódtak. Évek óta egyik napról a másikra élek, a pénz valahogy kifolyik a kezeim közül, mostanában még enni sincs nagyon mit. Nincs számítógépem, laptopom, éves ruhákban járok amik már viseltesek.
Ráadásul ha úgy vesszük nem is vagyok önálló. Rokon lakásában lakom ami ugye kedvezményes de magánéletem nulla százalék, "ráadásul" a fiúkhoz is vonzódom és hogy emiatt még oda sem hozhatok senkit mert ha megtudná hogy mi az ábra velem valami átlátszó indokkal kipenderítene (és hát ugye hova megyek pénz nélkül). Mondjuk a "sima" barátaimat sem szoktam odavinni mert nincs semmim és szégyellem azt a kicsi, öreg és kopottas lyukat ahol lakom. Szóval így én megyek hozzájuk vagy az utcán lófrálunk de persze beülni sehova nem szeretek.
Igen, próbáljak szerencsét... De úgy érzem nem tudok akármit elvállalni és egy csomó dologra egyszerűen nem vagyok alkalmas. Lassú a felfogóképességem és hirtelen felelősségteljes döntésnél bepánikolok, és főleg, emberekkel való hivatalos kommunikációkor is elsötétül előttem a kép és leblokkolok (mindegy hogy melyik oldalon állom - pl. a visszajárót is képetlen vagyok megszámolni a pénztárnál). Egy csomó ilyen blokk van bennem amik nagyon megkeserítik az életem és nem tudok velük mit kezdeni, megbénítanak. Persze amit szeretnék... hát írtam egy könyvet... meg szeretekl statisztálni,...szeretek másokon segíteni, angolul is beszélek... de úgy érzem ezek annyira sekélyes, szétszórt "faktorok" hogy ezzel nem sokra megyek.
NEm tudom honnan tudnám előteremteni azt az összeget amivel már elviselhető lenne az életem (pedig kellene a halálnak kocsi meg plazmatévé!!) és előhozni a képességet az életben maradásra hogy fenntartsam önmagam (meg először is hogy el tudjak költözni egy különálló albérletbe). Külföldön is gondolkoztam de olyan sok pénzt nem adna nekem senki mert már annyi embernek tartozom és szégyellem is. Szüleimre nem szmíthatok mert szellemileg, anyagilag és értemileg is alacsony színvonalon "élnek". Hazamenni természetesen maga a pokol lenne.
Azt mondják különleges egyéniség vagyok (küsőre egy tök helyes, nem trendi értelmiségi srácnak tűnök), meg hogy én "többet érek" mint egy vacak irodai csicskaállás de ők nem látják ezt az életképtelen énemet ami valószínüleg az igazi.
Beragadtam és úgy érzem nem tudom hogy megoldani ezt a problémát. Nem látok kiutat, lehetőségeket, alternatívákat és ha rám tör ez az érzés az érzékelésem teljesen beszűkül és elural. Magamban örlődöm, a barátaim ezekről nem sokat tudnak, mert nem akarom őket ezzel terhelni , megvan mkinek a saját baja, meg persze a sajnálatukat sem akarnám kiprovokálni.
Nem tudom hogy oldhatnám meg ezt az életvezetési problémát. Ez a "lefölözött" fizetés is úgy érzem csak lassítja a lecsúszást ami évek óta tart mert már csak görgetem magam előtt az adósságokat. Pedig pontosan tudom mit akarnék, adni az embereknek, valami pluszt...
Mondjatok valamit...
(nem tudom mikor fogok tudni reagálni, netkávézóból vagyok)
Sajnos semmi biztatót nem tudok neked mondani. :(
Álmom egy Menedék létrehozása - de nekem sincs pénzem -, ahol a szerencsétlen, megfáradt, kikészített, megalázott, vagy csak egyszerűen a világgal inkompatibilis emberek - mint én is - akár csak megpihenhetnének, egy ideig vagy végleg ott is maradhatnának, természetesen helyben előállítva és ezzel fedezve ott tartózkodásuk költségeit (önellátás).
Már ez is eszembe jutott, valami ilyesmi... De hova és kikkel? :(
Azért köszönöm a válaszodat. Remélem legalább Neked jobbra fordul a sorsod.
"Világgal inkompatibilis"... találó jelző. nem tudok ezzel a viággal én sem azonosulni legalábbis a "vad" formájával...
Nem a túlélésről kellene szólnia a világnak hanem a boldogulásról...
Szeretnék vidékre költözni, de az nem egy 10 szobás villa lesz, ahová be tudnék sok embert fogadni, de azt tervezem hogy 1-2 hétre jöhetnek majd hozzám vendégségbe azok, akikről azt gondolom, hogy rászorulnak.
Itt egy jó videó, én is énekelhetném:
INNEN SZÉP NYERNI!
maradjunk a földön...
az adósságod banki része a legaggasztóbb. keresd fel az apehot, és kérj segítséget adósságrendezésre. interneten fogsz különböző lehetőségeket találni segítségre. pl a banki adósok egyesülete tuti tud segíteni, hogyan mássz ki. válassz egyet, és használd!
a többi adósság rendezésére a privát hitelezőiddel egyezz meg valami reális, jó távoli határidőben.
fő szabály: tarts mindenkivel kapcsolatot, légy őszinte.
gondold végig, miben tudnál a privát hitelezőidnek segíteni, ahol a munkabéred bemenne a törlesztésbe. segítség háztartásban, idős szülő kísérgetésében... bármi. őrizd meg az emberi méltóságod, közben akár vécét is pucolhatsz. a zöldségesnél pl remek muszklikat lehet szerezni...
az anyagi rendezését más dolgoktól függetlenül magas prioritással kezeld.
Költséglefaragás.
másik, az előzővel egyenrangú szál a lelked és a helyed
ha nem lenne itt dolgod, nem lennél itt...
kezdj el koncentrálni az útra, ha elkezded használni az intuiciód, érezni fogsz különbséget számodra semleges helyzeteket, számodra taszítóakat és olyanokat, amiknél dolog az arcodba ugrik. ez utobbiak lehetőségek, ahol tanulni valód van. menj bele azzal a kérdéssel, mianulni valóm van itt?
tudom, ez nehéz, ajánlom neked Palacskó Andrást, megtalálod a neten.
járj könyvtárba, onnan válogass ezoterikus könyveket. meditáció, intuíció, mit jelent saját középpontunkban lenni- keress válaszokat.
jelentkezz statisztának, foglalkozz a külsőddel. az ápoltság sokkal nyerőbb, minr bármely márka.
gondold végig, milyen munka hoz lázba.mit szólnál a vendéglátáshoz? nagyon jól lehet ismerkedni, növekedik az önbizalmad, változatos .
soha ne hezitálj, ha dolgozni kell.ez ma ritka, ha csak felsejlik, hogy szorgalmas és kitartó vagy, félig már nyertél.
soha ne hezitálj segítséget kérni. ha kérsz, megkapod. ne aggódj. ha majd a tévében nézzük a nehéz sorsú fiatalokról szóló reality sorozatodat, lesz alkalmad visszaadni, amit a következő években kapni fogsz.
nem ismerem a homo szervezeteket, de ne hagyd ki, h ott is segírséget kérj. sohasem tudhatod...
egy biztos, ha tenem mész elé, a jósorsod nem talál meg.ha segítség kell még, írhatsz privit is. ennyi most elég. egy nő
koszonom az uzeneteket, erot adtak hogy kimasszak ebbol a godorbol.
nem adom fel
minden jora fordul :)
intelligens válaszadó, remélem boldog, egészséges heteroszexuális kapcsolatban élsz és egyszer majd sikerül talán egy kis emberséget is tanulnod valahonnan
ha már a szüleid nem tanítottak meg erre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!