Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Vajon csak egy ürügy lenne az...

Vajon csak egy ürügy lenne az önbizalomhiányomra az a tény hogy a suliban lévő környezetemmel alig vannak közös témáink --> nem érzem jól magam?

Figyelt kérdés

azt gondolom emiatt vagyok ennyire gátlásos

van pár gyerek akivel folyosón dumálok, de semmi komoly

osztálytársakkal ált felszínes témákat csapdossuk

mikor barátokkal vagyok sokkal jobb a helyzet. akkor is van bennem egy kis furcsaság ,de akkor normálisabbnak tartom magam

2012. jan. 23. 15:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Idegen emberekkel én sem találom a közös témát és én is azt mondom, hogy az önbizalom hiányom miatt van ez. Társaságban szinte meg sem szólalok, barátokkal azért nálam is más a helyzet. Megnézném magam, hogy mi lenne, akkor ha ez a probléma nem állna fent és hogy mennyire menne a kommunikáció, de talán majd egyszer.

21/F

2012. jan. 23. 17:27
 2/3 anonim ***** válasza:
"ürügy az önbizalomhiányra"... ez egy eléggé nyakatekert megfogalmazás, nem is igazán értem, hogy miért kéne ürügy arra, hogy valaki visszahúzódó legyen, mivel az eleve nem egy jó dolog, na de mindegy. Nem hiszem, hogy a felszínes témák miatt lennél önbizalomhiányos, inkább csak az önbizalom hiánya miatt zavar az, hogy csak idáig terjed a beszélgetésetek. Ha lenne elég önbizalmad, valószínűleg mélyebb témákba is bele mernél mászni. Ez az én meglátásom. Vagy, egyszerűen csak megválogatod, hogy kikkel fűzöd mélyebbre a szálakat, mint ahogy a mellékelt ábra mutatja ("mikor barátokkal vagyok sokkal jobb a helyzet"). Ebben pedig semmi rossz nincs.
2012. jan. 24. 15:31
 3/3 A kérdező kommentje:

nem találtam rá megfelelő szót az önbizalomhiányom kialakulásának okára..vmiféle kommunikációs keszekuszaság játszhat közbe ezért nehéz önbizalmat csinálnom, ugyérzem, hogy egész más a humorom mint a legtöbb korombeli embernek, mikor megismertem a mostani legjobb barátomat, tökre ledöbbentem hogy ilyen is van, akivel ennyire természetesen dumálhatok bármiről.

nem arról van szó hogy nem merek komolyabb dolgokról beszélni, sőt inkább a hülyeségemnek hála van hogy olyanokba is belemegyek amik már túlságosan komolyak másoknak és ezért sokszor volt h úgyéreztem szarnak a fejemre, ezért ezt próbálom hanyagolni és tudatosan figyelni kivel miről beszélek

2012. jan. 24. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!