Mi adja egy ember értékét? Miért értékesebb egyik ember a másiknál?
Szerintem összehasonlíthatatlan, mert élet-élet, érzések-érzések.
Miért értékesebb az egyetemet végzett ember, mint a szakmunkás, mikor mindkettő fontos, nélkülözhetetlen munkát végezhet?
Miért értékesebb egy erkölcsös ember, akinek tiszta a becsülete, mint az, aki pl. életet ment a saját élete kockáztatásával, bátor, hősies tettet hajt végre, de mondjuk a becsületén szégyenfolt van?
Mégis miért értékesebb egy szűz lány, mint egy nem szűz? Egy hártya adja a nő értékét? Tegyük fel szerelemből vesztette el, vagy erőszak miatt, amiről nem tehet, és már értéke sincs...
Miért értékesebb, akinek csak egy kapcsolata volt életében, mint az, aki egyet szeretett volna, de nem sikerült neki pl. elhagyták?
"Egy ember értékét (mint mindenét) a kereslet-kínálat határozza meg. Ha van kereslet az adott ember tudására, tehetségére, szépségére, testére, természetére, akkor értékes, ha nincs, akkor értéktelen."
Ezt ahogy leirtad, egy nagy hülyeségnek tartom, az ember mindig érték bár milyen is.
miért gondolod hogy mindenki értékes, utolsó?? hogy lenne már ez igaz? én se vagyok az, és ez csak egy, de hidd el sok értéktelen ember van.
hm, melyik tökéletesebb? ebből nem lehet elmondani. hogy néznek ki? milyen a természetük? mennyire szeretik őket?
sok dologtól függ.
:)
Szerintem sokkal egeszsegesebb ez a hozzaallas, mint mindenfele alapjan rangsorolni az embereket.
Mar csak onertekeles szempontjabol is. Nem fogod magadat kevesnek erezni
Nem egyenlő mindenki....Hogy is lehetne,mikor mind máshogyan gondolkodunk,és más értékeket vallunk?!
Ennek a kerdésnek azért van 2 oldala,mert 2 féle keppen érthetjük.
Az értélet 2 féle képpen érthetjük:
Az első az élet. Az hogy létezünk. Ezen a szinten valóban mindenki egyenlő hiszen az élet maga is egy érték. A létezése itt az érték.
A másik az hogy hogyan éljük. Lopunk,vagy segítünk egymásnak? Értéles életnek szerintem azt mondhatjuk,ha valaki valami olyan maradandót alkotott amit nehéz lenne nélkülözni....pl. Egy új gyógyszer, Kontinens ,egy ember élete és ide tartozil a szeretet és hasonlók is.
A válasz attól függ,hogy hogyan definiáljuk az értéket.
Mert ugye több féle érték is létezik.
Ugye a gyereknek a kavics is érték,másnak a gyemánt vagy a pénz.
"Nálam az definiálja az értéket hogy valaki mit tesz...
Nekik meg az hogy az ember mennyire válik ismerté és elismerté."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!