Miért félek attól, hogy kárt okozok valakiben vagy valamiben?
Gyakran támadnak olyan gondolataim, hogy pl. itt van ez a kés, simán beleszúhatnám valakibe, és elképzelem, ahogy beleszúrom az áldozatba, folyik a vére, segítségért kiáltozik... És ilyenkor pánikba esek, hogy én képes lennék erre és csak fel kéne vennem a kést az asztalról. Közben valami ellenállhatatlan késztetést érzek, hogy megtegyem. Eddig ritkábban volt ilyen gondolatom, de az utóbbi két napban nagyon sokszor. És nem csak olyanok, hogy megölök valakit, hanem hogy beledobom a vízbe a mobilomat, valakit sértegetni kezdek, öngyilkos leszek, szóval hogy olyat teszek, amit később nagyon bánnék. Anyukám szerint ez teljesen normális érzés, de én félek! Mit tegyek?
16/L
Köszi a válaszokat!
Elmegyek pszichológushoz, hátha tud segíteni.
Én is ugyan ezzel a gondal közdök,ez a pánikbetegség...
Olvastam a neten lassú légzéssel elmúlik,mert lassul a pulzusod,mert igazából ez olyan mintha mindíg ideges lennék,és ha lassul a pulzusod megnyugszol.
Meg remélem vmikor ezt ki lehet nőni,minden jót.
16/F
Szerintem ez kényszerbetegség. Tipikus kényszergondolatok.
Kíváncsi vagyok, voltál-e pszichológusnál, s ha igen, ő mit mondott. Azóta hogy' vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!