Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Melyiket választanád a kettő...

Melyiket választanád a kettő közül?

Figyelt kérdés

Élvezed az életet, amennyire csak lehet (azért bizonyos határokon belül persze), vagy önmegtartóztató életet élsz, de így 10-15 évvel később halsz meg, "szép" halállal.

Az ilyen típusú kérdésekre általában mindenki kapásból rávágja, hogy az elsőt választaná, mert mit ér az élet, miért legyen hosszú, ha nem használjuk ki, ha nincs benne elég izgalom.

És mégis: az emberek többsége tartózkodik a drogoktól, törekszik az egészséges táplálkozásra, általában monogám párkapcsolatot tart fenn, és a pénzét, már ha van neki, inkább házfelújításra költi, mint mondjuk utazgatásra vagy bunjee jumping-ra.

Lehet, hogy a halálunk előtt lepergő életfilmünkben (már ha van ilyen) mégsem az extrém dolgok kapnak kitüntetett szerepet? Melyiket bánja meg utólag jobban az ember: a mozgalmas de felelőtlen, vagy a lapos de biztonságos életet?

2012. jan. 17. 03:20
 1/4 bánomisén ***** válasza:

Nemrég botlottam bele ebbe a cikkbe, szerintem válasz a kérdésedre:

[link]

2012. jan. 17. 04:35
 2/4 A kérdező kommentje:
húú nagyon jó ez a cikk, pont idevág, kösz, hogy belinkelted :). én is ilyesmikre tippeltem amúgy, csak annyira sulykolnak belénk bizonyos dolgokat (főleg a média), hogy az embernek néha le kell állnia elgondolkodni, hogy ez most tényleg az én saját vágyam, vagy csak azért hiszem azt, mert nap mint nap hallom, hogy erre "kell" vágyni.
2012. jan. 17. 06:17
 3/4 anonim ***** válasza:
53%
Én a másodikat választom, de nem azért, hogy tovább éljek. Ugyanis az "izgalmas" életnek ára van. Méghozzá az, hogy el kell add magad rabszolgának, vagy rabszolgahajcsárnak ahhoz, hog megkeresd a pénzt az izgalmas élethez. Nos, én erre nem vagyok hajlandó, sőt minden tudatos lényt tisztelek, és elismerem a jogát az életre és a szabadságra, a tudat nélküli lényekre és az élettelen tárgyakra, természeti képződményekre vigyázok.
2012. jan. 17. 11:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem nem kell drog, alkohol, bungee jumping, vagy egyéb extremitás ahhoz, hogy utólag azt mondhassam, kihoztam mindent az adott helyzetből. Önmegtartóztatás... nem mondanám, hogy önmegtartóztató vagyok, mert minden lehetőséggel élek, ami az igényeim kielégítését szolgálja. Boldog vagyok, azt tanulom, az a hivatásom, amit a legjobban szeretek, magamban is jól tudom magam érezni, képes vagyok kiszelektálni az életemből az ál- vagy érdekkapcsolatokat, szóval úgy érzem, minden olyan "igazi" az életemben.
2012. jan. 17. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!