Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ok nélkül lehet valaki magabiz...

Ok nélkül lehet valaki magabiztos?

Figyelt kérdés

mitől lesz vki életvidám, ha nincs kiemelkedő eredménye semmiben, nem is nézki olyan hűdejóképű gyereknek, sulin kívüli hobbijai között nem szerepel más mint a partyzás,gyúrás

és mégis vidám egész nap hülyül, nevetgél az osztálytársaival..mert hasonló a humorérzékük

erre mi a válasz?

jah igen..azért kérdezem mert sulin kívül viszonylag sok dologgal foglalkozom, nem tartom magam unalmas embernek..sport,hangszer

már-már olyan szintre jutok hogy ne csak magamat hanem másokat is szórakoztassak vele ,erre sajnos még nem volt lehetőség

na szal én nekem nincs önbizalmam ,míg az osztálytársaimnak van ,holott ha megnézzük és józan paraszti ésszel a nagy átlagok törvényével gondolkodunk ,akkor annak kéne kijönni hogy a 2 típus közül az érzi magát jobban aki olyan mint én, tehát akkor én vmi génhibás egyed lennék?

F

2012. jan. 10. 16:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Sz*r a világba és nem azon rágódik, hogy mi lesz a jövőben.
2012. jan. 10. 16:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, " józan paraszti ésszel " ( ahogyan te írtad ) valóban oda jutunk ahova te jutottál és aztán nem értjük a dolgot.

A valóság az, hogy a magabiztosság létezéséhez több tényező szükséges, illetve elég akár egy tényező is, hogy adott embernek ne legyen önbizalma. Rengeteg olyan személyt ismerek akik értelmesek, jó kinézetűek, stabil anyagi háttérrel rendelkeznek, nyugodt családi körülmények között élnek és mégsem magabiztosak. Miért ? Az okok változóak: van aki traumát szenvedett a múltban; van akit egyszerűen nem neveltek megfelelőképpen ahoz, hogy önbizalma legyen; van akit olyan mértékben befolyásolt egy kellemetlen esemény, hogy ha volt is önbizalma valamikor akkor az az önbizalom köddé foszlott; van aki túlságosan maximalista és sosem elégedett önmagával; stb.

Namostmár, az egy másik téma, hogy szerinted az osztálytársad, akiről írtál, " ok nélkül magabiztos ". Mindenki más mércéket állít fel önmagának és éppen ezért változó, hogy adott személy miért és mikor van megelégedve önmagával, ezért lehetséges, hogy a te osztálytársad is megvan elégedve önmagával, mert mondjuk egyszerűen csak vannak barátai akik elismerik őt és akikkel tud szórakozni. És neki ez elég. Talán pont azért magabiztosabb, mint te, mert veled ellentétben ő megelégszik a kevesebbel is és így saját magával is.

Persze ez csak egy variáns, azt hogy ő mitől olyan magabiztos azt csak ő tudná megmondani, azonban amint látod nem lehetetlen magabiztosnak lenni, bármilyen is lennél.

Az egy külön dolog, hogy nem kell igénytelenné vállni, tehát nem kell mostantól úgy hozzáállni, hogy semmit se csinálsz és egyszerűen csak megvagy elégedve magaddal, mert a másik is ezt csinálja. Folytasd amit csinálsz, fejleszd magad, tanulj, stb., de kezd el felépíteni az önbizalmadat is, mert az életben lesznek alkalmak amikor veszíteni fogsz egy magabiztos emberrel szemben, még akkor is, ha átlagban jobb lennél, mint ő. Az önbizalom van amikor döntő szerepet játszik az életben és ha ez hiányzik akkor elbuksz.

2012. jan. 10. 18:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem túé sok ember ok nélkül magabiztos.
2012. jan. 10. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!