TI HISZTEK ISTENBEN?
Az a baj ,h hiszek is meg nem is... Ha hisztek légy szíves írjátok le ,h hogyan tértetek meg.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem a vallás egy olyan dolog, ami kapaszkodót nyújthat az embereknek, ha rosszul megy a dolguk, vagy tragédia történik. Ha az ember rájön, hogy embertársaitól már nem várhat segítséget, akkor egy nála feljebbvaló, jóakaratú istent képzel el magának, aki majd átsegíti a dolgokon. És a reménytelenségben jól esik imádkozni.
Szerintem Isten egy olyan "lény", amit minden ember másban lát meg, más testesíti meg és ez lehet az öreg tölgyfától elkezdve a szomszéd Jóska bácsiig bármi, ami a szívnek kedves és amiben tudat alatt bízunk. De ez általában egy olyan valami, amit mi találunk ki/képzelünk el. Ezért létezik a világon számtalan vallás, a "leghíresebbek" pedig szüleinktől, rokonainktól hagyományozódnak ránk, hiszen egy csecsemő nyilván nem tudja eldönteni, hogy mit hisz, és általában kereszténnyé válnak a tudtuk nélkül. Egyáltalán nem vagyok vallásos, engem meg sem kereszteltek a szüleim, gondolván majd eldöntöm, milyen vallást választok. Azóta sem választottam semmilyet, de valamiben mégis hiszek, aki vigyáz rám és segít, mert hitre mindenkinek szüksége van, de hogyha nem is: arra biztosan, hogy bízhasson valamiben/valakiben.
én hiszek istenben mert a bibliai is irja hogy isten teremtete a földet meg mindent ezért hiszek istenben
elhihető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!