Miért nem emlékszem sok mindenre? HELP ME! (bővebben lent. )
Egy csomó ismerősöm simán emlékszik nagyon sok mindenre ovis,sulis korából,hogy mik történtek vele,kiket ismert,stb.
Én viszont ha mesélnem kellene a gyerekkoromról,alig jut eszembe valami. :/ Nem úgy értem , hogy csak 1-2 emlékem van, csak nagyon kevés a többi emberhez képest. Az a kevés emlék is főleg vacak :( Van pár szép emlék is,de azokat is rontja 1-1 rossz:'(
Az 1-2évvel ezelőtti dolgokra is (akár fontosabb eseményekre is) alig v totál nem emlékszem...
Miért van ez?! Mit tegyek?
Valaki HELP!
De akkor elvileg nem emlékeznék semmire; mármint össze-vissza vannak emlékeim, csak kevés :/ Pl.alsós koromból pár tanóra (ahol bénáztam),a kirándulásokból pl csak 1 tábor maradt meg:/Az ismerőseim,akiknek panaszkodni mertem idáig csak annyit reagáltak,hogy az nem probléma :/ Vki szerint meg elnyomom az emlékeket...De ennyi emléket?!
Az orvostól félek,mert tuti idiótának nézne.Azt se tudnám,hogy kezdjek neki a mondókának:(Picit szoc.fóbiám is van...
HEEELP!
Hát ilyen vagy kész. Nem kell mindent betegségnek gondolni. Am az marad meg az emberben amihez érzelmet tud kötni. Kristálytisztán élhet benned az első szerelmes csók emléke. Viszont amint lehet elfelejted, a tv-ben a 3. reklámot.
Én csak kezelési javaslatot tudok, hogy innentől emlékezz
-vezess blogot, írj naplót
-elalvás előtt értékeld a napodat fussd át részletekben, és korrigáld úgy hogy hogy lett volna tökéletes!
-ez tudományosan igazolt, hogy a befejezetlen dolgokra emlékszünk a legjobban. egyszerű pl. A pincér mindaddig tudja, hogy mit rendelt a vendég amíg ki nem fizeti a számlát. Amint az megtörtént törlődik a memóriájából. Az emberi elme a kerekségre kalibrálódott. Mindent be akar fejezni és amit lezár azt elraktározza mélyebb területekre, amiket nem tudsz könnyen előhívni.
Ok,köszönöm,kipróbálom a naplóírást...
Csak az,hogy a gyerekkoromból alig emlékszem vmire, az zavaró és ijesztő :( Jó lenne tudni,hogy mitől lehet...?
Én is ilyen vagyok, rossz a memóriám, egyéb viszont jó, jó a logikám, a dolgok közötti összefüggések meglátása, stb.
¤
Ez a teszt most hogy jön ide? Nem igazán jött be:(De azért köszi.
Valaki még? Várom a véleményeket.
Könnyen lehet, h túl sok a fájó emléked, az ilyeneket ugyanis MINDENKI tudat alá fojtja ösztönösen. Tehát végső soron soha semmit nem felejt el senki, csak tudat alá "űzi"... egészen addig, amíg a tudat felszínére nem kerül, pl. EGY KINEZIOLÓGUS fel tud hozni tudatalatti tartalmakat, más szóval: tudatosítja benned a rég elfeledett emlékeket, főleg a fájóakat, azaz emlékezni fogsz rá újra, bár alapvetően gyógyászat a kineziólógia, tehát van, amikor adott kezelés során bár megszűnik a fájó emlék azaz bizonyos betegségek, problémák gyökere, de nem feltétlen fogsz rá visszaemlékezni. Igaz, nem olcsó az óradíja.
Ha visszaemlékszel, akár "brutálabb módon" is megtörténhet. Én pl. egy ízben kinezesnél TAPINTÁSRA IS (!) élesen visszaemlékeztem, tehát többféle inger egyidejűleg emlékként tudatosodott bennem, más szóval visszaemlékeztem: NEM CSAK LÁTTAM, de a tapintásélményeket is egy-az-egyben újraéltem, bár íz-, szag- és hangemlékek azon bizonyos esetben nem jöttek elő, talán azon esetben nem is volt fontos, amire nem emlékeztem, de van, hogy arról van szó: nem mer még mindig emlékezni a tudat felszíne, avagy az egó.
Az, hogy mindenki ösztönösen elnyomja, tudat alá fojtja fájó emléke jelentős részét, illetve adott kellemetlenség valamely részét: egyfajta énvédő mechanizmusnak nevezzük. Gyakran ez az oka a régebbi emlékekre való nem emlékezésnek.
Te valszeg tehát túl sok fájó emlékkel rendelkezel, ezért túl sok mindent fojtottál tudatalattidba, lehet, h ezért emlékszel kevésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!