Cukrász Vs. Közgazdász melyik jobb?
Melyik talál könnyebben munkát? Melyik jobb?
1.) Szakközépbe megyek utána cukrásznak tanulok (ugyan ott)
2.) közgazdás szakközép (TALÁN utána főiskola)
nem tudok dönteni a cukrász jobban tetszik de,abból nincsenek sokan?
Cukrászként kapsz egy szakmát a kezedbe, alapokról indulsz, és ha jól csinálod amit csinálsz, hosszú évek során lehet belőled jó cukrász, lehet saját cukrászatod, kiépítheted a megélhetési alapodat.
Ha közgazdaságot választod, először is sokáig kell tanulnod (minimum főiskola) onnantól akármi lehet belőled (már ami nem szakmához kötött, vagy esetleg irodai jellegű munkakör betöltéséhez elegendő lehet, még akkor is ha nincs ilyen jellegű szakmai végzettséged). Megfelelő végzettséggel és nyelvtudással viszont gyorsan lehet lépkedni a vállalati hierarchiában és 27-30 éves korodban már lehetsz sikeres menedzser is.
Rubber: közgazdász nem igazán "szakma" ... amolyan Jolly Joker szak. Ha jól végzed el, ergó papírod van róla, hogy "nem vagy hülye".
Én is közgazdász vagyok, és ellenben olyan szakmában dolgozok ami más főiskolai vagy egyetemi végzettséget igényel. Viszont van egy olyan papírom, hogy "nem vagyok hülye", innentől kezdve a kutyát sem érdekli, hogy ahhoz a szakmához meg van-e a szakképesítésem. Élek a Jolly Joker szakmával.
ma 18:35
Bocsáss meg, de ezt most miért is intézted hozzám tulajdonképpen?
Szerintem teljesen mindegy, hogy cukrász vagy közgazdász.
Úgy is a többiek eszik meg amit kifőzött.
Az a a jobb amivel szeretné foglalkozni...
Ha sütögetni szeretsz, akkor cukrász, ha irodában dolgozni, embereket irányítgatni, projecteken dolgozni, akkor közgazdász.
(persze cukrászként is irányítgathatsz embereket, ha sokáig sütögetsz, sok pénzed lesz, és saját cukrász üzemed)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!