Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Fura hangom lesz idegenek...

Fura hangom lesz idegenek előtt. Valaki tipp? 21l

Figyelt kérdés

Gondolom az önbizalomhiányom miatt alakult ez ki, h idegenek előtt tiszta furának érzem a hangomat. Sokkal mélyebbnek. Ilyenkor kb megszólalni sincs kedvem, mert utálom azt a hangot.

Hogyan lehet ezen segíteni? Nem tud valaki valami jó és hasznos beszéd vagy hangképzés gyakorlatot?

2011. dec. 5. 16:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igen engem ez a hangképzés dolog azért érdekelne, mert sokan mondják, hogy értetlenül beszélek. Én is észrevettem, hogy amikor ilyen fura a hangom, akkor sokkal halkabb, és mintha nem tudnék ilyenkor minden betűt rendesen kimondani. amúgy alapban nem vagyok logopédiai eset.

még ha csak tüneti is a kezelés, akkor is sokat segítene, mert azért nem beszélek, mert cikinek érzem ilyenkor a hangom.

2011. dec. 17. 08:37
 12/14 anonim ***** válasza:
nem tudom, hogy mitol van, de ezzel én is így vagyok, de igazából, nekjem nem pontosan így van, hanem, például amikor egyedül vagyok, és olyankor beszelgetek (pl), akkor teljesen masabb a hangom, mint olyankor, mint amikor valakivel beszelgetek. ha egyedul vagyok és ugy mondok valamit akkor olyan vagany és jó hanghom van, amikor pedig társaságban beszélgetek, akkor olyan egesz, fura hangom van, mint valami 8-10 évesnek, pedig mar 16 vagyok
2011. dec. 17. 21:57
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem is fenáll ez pedig van barátom..nagyon sokat segített az ilyen dolgokban,h ne féljek.. de barátaim viszont nincsenek:(
2011. dec. 18. 00:36
 14/14 KMJ válasza:
Én úgy tudom, hogy ha fél az ember akkor alapból magas és nem méj lessz a hangja, esetleg még dadoghat is a bizonytalanságtól, hogy hogyan fogalmazzon valamit. Mondjuk ha utálatot is érez, vagy undort akkor lehenek még tarkább változatai. Természetes, hogy a legfeltünőbb hangváltozások a kamaszkorban vannak, ekkor még tud az ember méj és magas hangokat egyaránt kiadni ha nyugodt a lelke. Ha nem nyugodt és félelemből igyekszik minnél megfelelőbben beszélni a partneréhez, akkor teljesen befeszül az igyekezettől és nem meri bátran használni a hangszálait, ami sajna mégjobban elbizonytalaníthatja az embert. Ez egyébként teljesen felnőtteknél is megfigyelhető, különösen amikor telefonálnak valami ideges ügyben, vagy csak simán beszélnek egy olyan emberrel akinél bizonytallannak érzik magukat, tehát azt kell, hogy mondjam erről a környezeti stressz tehet és a görcsös elvárások. Tehát ennek az aggodalomnak gyakorlatilag csak is hót biztos létállapot vethet véget; nyugalom, szeretet és szabadság állapotában, amit nem a hatalom eszközeivel lehet elérni, hanem a természet eszközeivel, tehát tiszteletben is kell azt tartani. Az a legroszabb, hogy a mai világunkban általában első ránézésre úgy határozzák meg az embert, hogy el is könyvelik ennek és annak, holott ezek az elkönyvelések csak látszatok, és változik minden, az emberek arra törekednek, hogy megpróbáljanak mindent meghatározni és minnél hamarabb, hogy leküzdhessenek vele mindent ami akadályt jelenthet nekik, közben ez egy badarság és kapkodás ami gyakorlatilag az emberiség fő gondjától alakult ki a nagyratörő önző mohóságtól, mert azt hiszi ezzel kevesebb gondja lehet az életben, hát nem! ezzel csak fokozza a gondokat és tovább is adja a generációinak, hogy így elrugaszkodik a természetes állapottól. Ugyan fizikailag kényelmesebb ha az europai társadalmak példáját követi az ember, de lelkileg egyáltalán nem kényelmesebb, sőt ártalmas, és ha a lelket ártalom éri akkor megbetegszik és egyáltalán nincs előrébb a fizikai kényelemben sem. És akkor mit ér az egész élet ha a lelkek és a testek is megbetegszenek? semmit, tehát a természethez kell nagyban fordulni, mert az legalább ad lelki erőt és olyan feladatokat és ihleteket amik nem teszik tönkre a környezetet, vagyis nem hálátlanok.
2012. máj. 4. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!