Hogyan lehet leküzdeni a félénkséget? 20L
Amikor kicsit sikerült, akkor hogyan sikerült? Lehet, hogy azt a vonalat kellene tovább követned.
Egyébként ne várd, hogy egyik pillanatról a másikra meg fogsz változni, természetes, hogy vannak hullámvölgyek is. Ez úgy működik, mint a sportolóknál az edzés, van, amikor jobban megy, van amikor kevésbé, de ha nem adják föl, akkor olimpiai bajnokok is lehetnek :-)
Akkor nemcsak a félénkségedet kell leküzdened, hanem azt is, hogy egy kicsivel több önbizalmad legyen. Ez mondjuk a félénkségednek is jót tenne.
Te tudod azt, hogy mit akarsz, és tudod azt is, hogy ezen tudsz változtatni, hiszen már kisebb sikerélményeid voltak ezen a téren, igaz? Akkor meg ne foglalkozz mások véleményével, nekik fogalmuk sincs arról, hogy éppen mit csinálsz, nem tudnak objektív véleményt mondani, csak jár a szájuk összevissza. Egyszerűen nem mérvadók.
Az, hogy te már bátrabb vagy, mint voltál, azt csak te tudod, mert lehet, hogy annyira nem látványos változás kívülről. A változás is lépésről lépésre történik, aki felületesen figyel téged, lehet, hogy nem veszi észre azt, amit te magadban biztosan tudsz. És az a lényeg, hogy te mit tudsz és te hogyan érzed, nem a kívülállók felületes véleménye.
Bátorság, és fuss neki újra, a Lesz@rom tabletta meg mindig legyen a kezed ügyében :-)
Hasonló helyzetben vagyok és tudom, hogy min mész keresztül. Külsőmmel semmi gond, teszek is érte, de ettől függetlenül önbizalom hiányos vagyok és nagyon megnehezíti az életem. Társaságban nem merek kommunikálni, még ha hozzá tudnék szólni a témához,akkor sem teszem, ha nevetnek valahol, akkor azt hiszem, hogy rajtam nevetnek és még sorolhatnám. Próbáltam ezzel kapcsolatban könyveket olvasni, hogy a gondolkodás módom megváltozzon és ideig-óráig működik a dolog (1-2 nap), de utána megint kezdődik a folyamat előröl és a "gödör" alján vagyok ismét.
Ha gondolod és van kedved priviben beszélhetnénk:)
21/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!