Vannak itt olyan emberek akik nem tudnak barátkozni valami miatt, vagy zárkózottak?
engem sokan zárkozottnak tartanak, aki nem akar barátokat, ez egyáltalán nem így van. csak a körülmények (iskola) nem teszi lehetővé a barátkozást, ha van akkor kevesen vannak ,és nehezen találom meg őket
de van egy nagyon jó barátom
18f
# 3/6
kifejtenéd?
Én pont ilyen vagyok. Önbizalomhiányom miatt nehezen nyílok meg az emberek felé, emiatt mondhatni egyedül vagyok. Szeretnék változni, de nehéz dolog.
21/F
Én is zárkózott és nehezen barátkozó vagyok,de ez már kezd megoldódni szép lassan!
A zárkózottságnak és a magánynak több oka is lehet.Az ilyen embereknek gyakran problémát okoz az önfeltárás,hogy megmutassák igazi valójukat,nehezen kommunikálnak más emberekkel,nem tudnak másokra figyelni,és hiányoznak belőlük bizonyos szociális képességek (pl.: társalgásban nem tudják mikor kell bólintani,hogyan kell megfelelően reagálni stb...).
Ezen lehet segíteni,ha fejlesztjük ezeket a szocializációs képességünket.
Van azonban egy másik módszer is:rögtön a közepébe vágni.Ha megértjük azt,hogy kapcsolatokra szükségünk van,így másokhoz nyílt szívvel,együttérzően tudunk közelíteni.Ez megszünteti a feszengést!Azt add másoknak,amit szeretnél,ha neked is adnának!
Gondolj csak bele,hogy milyen jó érzés az,ha valaki szeretetteljes,együttérző,pozitív veled!
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!