Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hol tanuljak ha író akarok lenni?

Hol tanuljak ha író akarok lenni?

Figyelt kérdés
Már sokszor írtam. Verseket, idézeteket, sőtt már elkészítettem félig az első három könyvem :P. A magyar tanárom és a szüleim szerint is van tehetségem hozzá. Tele vagyok ötletekkel, amik sosem hagynak nyugodni. De kíváncsi lennék rá, hogy hogyan lehet ebből megélni. És hogyan lesz egy író "híres" író?! Hol lehet ilyen iskolába járni Magyarországon? Előre is köszönöm a válaszokat!
2011. nov. 5. 13:38
 1/5 anonim ***** válasza:
7%
mindenféleképpen iskolában...ált isk első 2. osztályában megtanul az ember írni olvasni...
2011. nov. 5. 13:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Menj magyar szakra tanulni.
2011. nov. 5. 23:41
 3/5 anonim válasza:
Ha középiskolás vagy, és a riportírás is érdekel, akkor nézd meg a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola riportversenyét: [link]
2011. nov. 14. 15:14
 4/5 anonim ***** válasza:
40%
Ha hiszed, ha nem: Magyarországon rengeteg tehetséges író van. Én azt mondom, az írást nem lehet tanulni. Írónak vagy született valaki, vagy nem. Nem úgy kell elindulni, hogy "híres" akarj lenni, mert csalódni fogsz. Én munka és főiskola mellett írok, nem a pénz miatt, hanem mert szeretem. Akkor lehetsz jó író az ötleteiddel kelsz, és azzal fekszel. Hogy híres? Az már csak a szerencse kérdése. Magyarországon, ha nincs pénzed vagy protekciód, akkor nagyon hosszú és nehéz utat kell bejárnod, mire a műved megjelenik, és az még nem garantálja a sikert. Megélni, nem hinném, hogy meg lehet. Még a leghíresebb magyar íróknak és költőknek is van mellékállásuk. Dolgozz, és írj mellette, ha nem sikerül, akkor örülj, hogy van benned efféle képesség. Nem véletlenül mondják: az írás, szerelem. Ha pedig sikerül, akkor örülj.
2011. dec. 16. 02:00
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem híres akarok lenni. Én nem azt akarom, hogy úgy viselkedjenek velem mint pl. külföldön Stepheni Meyerrel. Csak annyit szeretnék, hogy a történetek legyenek híresek. Nem várom el, hogy tudják ki írta a könyvet. De azért csak jó érzés lenne, pl. egy kávézóban azt hallani, hogy valaki ezt kérdezi a bnőjétől: Te olvastad már a/az ...? És ez a legjobb érzés, még ha nem is emlékeznek a nevemre... Ami a fekvés kelést illeti az igaz rám. Reggel, mikor indulok a suliba, akkor is a történeteimen gondolkozok, és azok a dolgok a nap végéig, sőt tovább a fejembe maradnak. Egyszer lebuktam, amikor töri órán - épp egy oltári unalmas könyvből olvastak fel- egy kis lapra írogattam a történetem folytatását. Persze a lapot elkobozták, így nem szóról szóra másoltam be az eredeti példányba. Az igazgatónő tartotta az órát, és behívatott magához. Elmondta, hogy jó a történet- talán épp egy erdei tisztást mutattam be,amit egy lány fedezett fel- csak ne az órán írjam. Nem kaptam érte semmit, és az igazgató azóta is érdeklődik a - már több mint 400 oldalas- regény után.

Persze ez a sok történeten gondolkozás elveszi az időm a tanulással szemben, de nem nagyon bánom.

Sokszor hallottam már azt a kérdést: Mit érez egy igazán jó író, amikor ír?

Erre a kérdést még nem tudom, hisz nem vagyok jó író- még.

De amikor írok, akkor a saját szemem előtt válik valóra a kitalált világom, és én nem az vagyok aki megmondja, hogy mit fognak csinálni a szereplők. Én is olvasó vagyok. Szoktam vissza olvasni, és akkor megkérdezem: Uram, Isten, ezt én írtam!.... és akkor teljesen elképedek. Nem tudom, hogy mit érez egy tapasztaltabb író, akinek megannyi könyve a könyvtárak polcán vár a vásárlóra, de én így érzek.

Nem érdekel igazán milyen hosszú időbe telik,amíg tényleg lesz belőle valami... de nem adom fel :)

Ja, és köszönöm mindenki komment-jét!

2011. dec. 31. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!