Lányok! Szoktatok azon gondolkodni, hogy hátrahagyjátok a jelenlegi életetek és kiköltöztök valahova a természetbe? Vagy egy kis házikóba önellátó módon gazdálkodni. Ilyesmi. Kort is ha lehet.
Kedves szamoca!
Csak annyit kivanok meg elozo kommentedhez hozzafuzni, hogy latszik, egy nagyvarosi lany vagy! Es ez termeszetesen nem feltetlenul rossz dolog! :) Megjegyzem, en szemely szerint egy nagyvarosban nem tudnek elelni! Nem vagyok kompatibilis az eletritmusaval es ezt alairom. Egyebkent meg nem tudhatod, ki milyen eletstilusban el(vagy elt), mert en mar probaltam a csaladommal az un. "nomad" eletet, amikor hetekre kimentunk egy szigetre, kislany voltam, kb. 9 eves es en fogtam meg a vacsorara valo halat! Ez termeszetesen nem azt jelenti, hogy, amikor mar elet-halalrol szol a letfenntartas, akkor mindenki megallna a sarat, mert teljesen igazad van: mi ebben a korban elunk, a technika fejlodik es ehhez vagyunk hozzaszokva/alkalmazkodva. A mai kor gyermekei kozul ezert is kevesen elnek tul, ha erre kerulne a sor, a LETFENNTARTASRA. DE, szerintem azert, ha valaki elkepzeli, milyen is lenne (valakinek tenyleg jobban tetszene az effele elet!) abban nincs oltanivalo! Egyebkent, ha nem is egyedul lennenk kiteve a termeszet zord eroinek, hanem egy kozossegben elnek, mindenki ertene valamihez es segitenenk egymast, ugy is mas az egesz, ha belegondolsz!
Udvozlettel: masodik kommentelo
Illetve olyat sem írtam én sem, hogy anyagiaktól mentes lenne a dolog. Attól, hogy nem szeretjük az anyagiaktól függő világot, még szükségünk van rá sajnos. Így természetesen az alap dolgokat meglehetne venni és magunkkal tudnánk vinni. A különböző kórok elterjedéséhez pedig nagyon sok egyforma faj kell, viszont nem lenne céljaink közt, hogy ezrével tenyésszük a csirkéket. :D
Amúgy kedves 2. válaszoló leírt mindent tökéletesen. :) Közösségben, komoly értelmes emberekkel nem túl nehéz egy mediterrán éghajlaton megélni. A technika megvan hozzá, nem kőeszközöket kell használni. A tudás sem hiányzik, és természetesen könyvekkel is ellennénk látva. Nem tudom mi ebben az elképzelhetetlen. Csekély 180 ezer évvel éltünk többet nomádként, mint letelepedett emberként.
nem is akarok magamból kiindulni, mert való igaz hogy kb disznót is csak állatkertben láttam :) na jó azért nem, de kb.
viszont így egész más, amiről ti beszéltek az nem radikális. ilyesmire van is egypár példa napjainkban, de ez kb a "kiköltözöm egy kisebb, elszigetelt faluba, ahol egymás közt üzletelünk és nincs szükségünk a nagyvilágra". de a technikát használjátok, többen vagytok. itt már az egyetlen bajom a "kis közösség" ami átjárhatatlan (nyilván, különben ott tartanánk mint ahol tartunk most)... akkor beltenyészet? vagy jöhetnek külsős emberek? akkor ők behozzák a betegségeket. na jó, ez már csak kötözködés nyilván kivitelezhető a dolog, de ez nem radikális. a radikális, amiről én beszéltem, a "kimegyek egy lakatlanszigetre egyszál bicskával". technikai és anyagi javakkal felvértezve, közösségben élni nem nagy cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!