Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lányok! Szoktatok azon gondolk...

Lányok! Szoktatok azon gondolkodni, hogy hátrahagyjátok a jelenlegi életetek és kiköltöztök valahova a természetbe? Vagy egy kis házikóba önellátó módon gazdálkodni. Ilyesmi. Kort is ha lehet.

Figyelt kérdés
2011. okt. 29. 22:04
1 2
 11/14 anonim válasza:

Kedves szamoca!

Csak annyit kivanok meg elozo kommentedhez hozzafuzni, hogy latszik, egy nagyvarosi lany vagy! Es ez termeszetesen nem feltetlenul rossz dolog! :) Megjegyzem, en szemely szerint egy nagyvarosban nem tudnek elelni! Nem vagyok kompatibilis az eletritmusaval es ezt alairom. Egyebkent meg nem tudhatod, ki milyen eletstilusban el(vagy elt), mert en mar probaltam a csaladommal az un. "nomad" eletet, amikor hetekre kimentunk egy szigetre, kislany voltam, kb. 9 eves es en fogtam meg a vacsorara valo halat! Ez termeszetesen nem azt jelenti, hogy, amikor mar elet-halalrol szol a letfenntartas, akkor mindenki megallna a sarat, mert teljesen igazad van: mi ebben a korban elunk, a technika fejlodik es ehhez vagyunk hozzaszokva/alkalmazkodva. A mai kor gyermekei kozul ezert is kevesen elnek tul, ha erre kerulne a sor, a LETFENNTARTASRA. DE, szerintem azert, ha valaki elkepzeli, milyen is lenne (valakinek tenyleg jobban tetszene az effele elet!) abban nincs oltanivalo! Egyebkent, ha nem is egyedul lennenk kiteve a termeszet zord eroinek, hanem egy kozossegben elnek, mindenki ertene valamihez es segitenenk egymast, ugy is mas az egesz, ha belegondolsz!

Udvozlettel: masodik kommentelo

2011. okt. 30. 11:58
 12/14 A kérdező kommentje:

Illetve olyat sem írtam én sem, hogy anyagiaktól mentes lenne a dolog. Attól, hogy nem szeretjük az anyagiaktól függő világot, még szükségünk van rá sajnos. Így természetesen az alap dolgokat meglehetne venni és magunkkal tudnánk vinni. A különböző kórok elterjedéséhez pedig nagyon sok egyforma faj kell, viszont nem lenne céljaink közt, hogy ezrével tenyésszük a csirkéket. :D

Amúgy kedves 2. válaszoló leírt mindent tökéletesen. :) Közösségben, komoly értelmes emberekkel nem túl nehéz egy mediterrán éghajlaton megélni. A technika megvan hozzá, nem kőeszközöket kell használni. A tudás sem hiányzik, és természetesen könyvekkel is ellennénk látva. Nem tudom mi ebben az elképzelhetetlen. Csekély 180 ezer évvel éltünk többet nomádként, mint letelepedett emberként.

2011. okt. 30. 13:38
 13/14 szamóca.. ***** válasza:

nem is akarok magamból kiindulni, mert való igaz hogy kb disznót is csak állatkertben láttam :) na jó azért nem, de kb.

viszont így egész más, amiről ti beszéltek az nem radikális. ilyesmire van is egypár példa napjainkban, de ez kb a "kiköltözöm egy kisebb, elszigetelt faluba, ahol egymás közt üzletelünk és nincs szükségünk a nagyvilágra". de a technikát használjátok, többen vagytok. itt már az egyetlen bajom a "kis közösség" ami átjárhatatlan (nyilván, különben ott tartanánk mint ahol tartunk most)... akkor beltenyészet? vagy jöhetnek külsős emberek? akkor ők behozzák a betegségeket. na jó, ez már csak kötözködés nyilván kivitelezhető a dolog, de ez nem radikális. a radikális, amiről én beszéltem, a "kimegyek egy lakatlanszigetre egyszál bicskával". technikai és anyagi javakkal felvértezve, közösségben élni nem nagy cucc.

2011. okt. 30. 19:25
 14/14 A kérdező kommentje:
Örülök(lünk), hogy megállapodásra juthattunk. :) Köszönöm a válaszokat lányok. :) Béke!
2011. okt. 30. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!