Hogy kezdjek gazdálkodni? 13/L
Sziasztok!
Én egy 13 éves lány vagyok. A keresztanyukám munkatársa megvette a szomszédban a telket. De neki nem kell akkora terület, csak egy kis vidéki nyaralót akar, ahova hétvégenként lejöhet Pestről. A kertje hátuljából kaptam egy területet, ami nekem tökéletesen elég.
Felnőtt koromban mezőgazdasággal szeretnék foglalkozni, ezért most is ültetnék valamit. Illetve eszembe jutott, hogy talán egy tyúkólat is építhetünk, és akkor a tojásról is tudjuk, hogy honnan jön.
A kérdésem az lenne, hogy milyen növényekkel, állatokkal kezdjem a gazdálkodást? Kezdő vagyok, még semmi tapasztalatom. Az állatoknál csak olyanok jöhetnek szóba, akiknek nem kell akkora mozgástér, mint mondjuk a lónak :) És nem is olyan drágák.
- Büszek vagyok rád, hogy nem valami baromságon jár az eszede ennyi idősen.
- Ha lenne valamilyen tej, akkor csinálhatnál sajtot, vajat is, stb; és az szerintem jó. Pl. kecske, tehén.
- Növények pl. hagyma, paradicsom, uborka, de hát van bőven választék.
szia,
Bár eltelt néhány év, de remélem, hogy valamit tudsz hasznosítani majd.
A kérdésed egy kérdést vetett fel bennem. Milyen jellegű föld a tied? Ugyanis nem mindegy. Mert ha pl. nagyon homokos a talaj, akkor dinnyét vagy talán barackfát érdemes bele ültetni. Ha jó fekete föld, abba lehet zöldségeket is. Jó, homokos talajba is, csak többet kell vele dolgozni. Ha állatokat akarsz tartani, akkor a tyúkot ajánlom első körben. Kb. 10 tyúk és egy kakas mondjuk. Később lehet egy kecske is. Gondoskodni kell nekik megfelelő épületről. Ami télen is megállja a helyét és ahova nem jut be ragadozó állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!