Mért utálom ennyire a rasszistákat?
Valószínűleg azért utálod a rasszistákat, mert egyrészt önelfogadási gondjaid vannak - a félroma lét miatt -, másrészt pedig félsz a rasszistáktól (és nem mondom, hogy ez néha nem jogos félelem). A félelem sokszor fordul át haraggá, vagy gyűlöletté, mert amitől vagy akitől az ember fél, azt sokszor szeretné magától távol tartani, minél távolabb (hogy ne kelljen többé félnie tőle).
A rossz tapasztalatok, az ostoba előítéletek ellen nehéz tenni, és azok nagyon meg tudják keseríteni egy ember életét, de gondolj mindig arra, hogy nagyon sok olyan magyar ember is él, aki más, aki elfogadó, és nem ítélkező. Erre gondolj, ne a rossz dolgokra.
"én a baráti köröm és az ismeretségi körömből sem ismerek olyan cigányt aki ok nélkül bántana bárkit. van 1 ilyen nagyon durva ismerősöm akitől tényleg az egész város fél és velem a legkedvesebb"
Ez elég ellentmondásosra sikeredett. Az egész város fél tőle, tehát már biztosan bántott másokat ok nélkül. Veled meg persze, hogy kedves, hiszen te is testvír vagy.
Megértem az érzéseidet. De gondolj csak a kutyákra! ha érzi egy kutya, hogy nagyon fész tőle, azonnal támad.
Ne félj hát tőlük.
Elárulom neked, hogy akik boxerrel és viperával, bőrbakancsban és fekete szögecses stb. hacukákban járnak, azok belül általában nagyon, de nagyon gyáva, gyönge, félős, és besz..ri emberek. Csakis akkor nagy a szájuk, amikor csürhébe verődnek.
Mindig van védelem. Van rendőrség, vannak segítőkész emberek. Ha nagyon félsz, írtakozz be önvédelmi tanfolyamra, vagy kezd el valamelyik harcművészettel foglalkozni.
És olvass minél többet! Vannak olyan könyvek, amelyek laikusoknak készülnek, önfejlesztő könyvek, önmegismerést szolgáló könyvek. Akár könyvesboltost, akár könyvtárost, akár antikváriust kérdezel, biztosan mind segíteni fog neked. Az előbbi is - fizikai tréning - és az utóbbi is - a mentális - mind arra jók, hogy az önbizalmadat megerősítsék.
Az a lényeg, hogy a félelem ne uralhasson téged - azaz, hogy félelmedben ne válj sem áldoztattá, sem pedig olyanná, mint akiktől félsz (azaz ne azonosulj velük, és ne kezdj utálni, gyűlölni valakit, csak mert más, mint a megszokott).
Jó fej kis emberke vagy, én úgy látom. Bízom benned, és biztos vagyok benne, hogy jó emberré fejlődsz. Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!