Ha társaságban - kis csoportos foglalkozásokon, suliban is - nagyon gátlásos vagyok, baj lenne ha innék valami alkoholt, mielőtt elindulok otthonról (nem szórakozni)?
Egyetemista koromban volt - talán egyszer -, hogy reggel megittam egy felest, mert annyira reszkettem vizsga előtt... Szóbelikre mindig halál sápadtam mentem el, ment a hasam stb. stb. Nem bírtam.
Aztán, amikor melóba kerültem úgy döntöttem, hogy ezen javítanom kell, és direkt kerestem olyan helyzeteket, ahol szerepelnem kellett akár 150 ember előtt, tanítottam az egyetemen kollégákat is, diákokat, is, vállaltam "kiselőadásokat" stb.
És persze önbizalom-növelő módszerek - könyvek - tréningek...
Ez tanulható, és érdemes is megtanulni, mert a jó kommunikációból meg is lehet élni :-)
De ne igyál! Szerintem sem jó ötlet. Megszokod, és ha később pl. kocsival mész valahová, előre rágölcsölsz, hogy nem ihatsz, mert vezetsz és egy csőd lesz az utad...
Ha nem tudsz kitől segítséget kérni, keress privátban és írok konkrét könyveket, tréningeket stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!