Baj ha SÁTÁNISTA vagyok?
A sátánista vallást 1969-ben kodifikálta az Amerikai Egyesült Államokban Anton Szandor LaVey a Sátáni Biblia című könyvében. LaVey három évvel korábban, 1966-ban alapította meg a Sátán Egyházát, ami azóta is aktív, és sok szempontból teljesen rendhagyóan működő vallási szervezet.
Sátán – a név héberül ellenfelet, vádlót jelent – hagyományosan a „helyes útról” letérő elvetemültet jelentette, aki nemcsak hogy nem hajlandó engedelmeskedni a felsőbb – isteni – akaratnak, de pimasz lázadásában arra vetemedik, hogy kiáll a saját igazsága mellett. John Milton szavait kölcsönvéve: inkább uralkodik a pokolban, semhogy szolgáljon a mennyben.
A sátánizmusban a keresztényi hagyomány szerinti hét főbűn – bujaság, falánkság, kapzsiság, lustaság, harag, irigység, kevélység – kifejezetten erénynek számít, mert nem igaz, hogy ezek káros jellemzőink lennének, hiszen kiegészítik egymást! A falánk, lusta embert az irigység és a kevélység sarkallja arra, hogy formába hozza a testét, hogy megszépülve kedvére bujálkodhasson, a harag kiélésével egészségesen csökken a stressz miatti gyomorsavszint és a vérnyomás, és kapzsiság nélkül pedig nem volna fejlődés és szerezni vágyás sem.
[link] itt a többi
Hűű ,akkor Én tökéletes Sátánista lennék!
Ugyebár maga a sátán is egy angyal volt a tanítások szerint.de itt lényegében akkor is a pokol ura a te istened nem?Mármint akkor miért is más az ördögimádóktól?
Akármerre nézek a sátán mindig a rosszat helyettesíti. de ha nem ő a rossz és a gonosz akkor ki a gonosz ?mert ugyebár egy egyensúlynak meg kell lennie.és a világ nem működnek ,ha az egyik erő nem létezne!
kecskét mikor vágtok le?? :)
Isten mindenkit a saját képére teremtett...
tehát akkor ez a felsőbb hatalom is tud gonosz lenni...
(Übermensch). LaVey kijelentette a következőt:
„Minden sátánistának van egy »betegsége«, amit úgy hívnak, hogy individualizmus, s melyet ugyanúgy fel kell ismerni, akár az alkoholizmust.”
Basszus...Én ezekben semmi rosszat nem látok....
nem ítéltem el eddig sem,de szerintem aki elítéli az nem is nézett utána a sátánizmusnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!