Szerintetek normális, hogy egy 20 éves lány nem akar jogosítványt?
Nekem is van jogsim, de alig vezetek, félek is.
19/l
Filozofáljunk kicsit.
Ki dönti el, mi normális, vagy mi nem?
Van egyéni látásmód, amely alapján egy helyzetre rámondjuk a saját értékítéletünk, és van egy kollektív értékrend, amely közösségi szinten eldönti az adott helyzet, tulajdonság, stb. negatív vagy pozitív voltát, mondhatjuk úgy is, hogy a kollektív jó-, és rossz tudásának elfogadása.
Az általad is feltett kérdések körében egyénileg mond az ember véleményt, és a saját gondolatok több szempontból is sokszor befolyáltság miatt eltérőek:
Más leteszi a jogsit, és örül neki, ez a természetes rend az életében, és mindenkire mint UFO-ra néz, ha ő nem tesz ugyanígy, mivel a normál kategóriában ez számít neki elfogadhatónak. Lehet ezt is sulykolták belé mind család, mint egyéb közösségi kapcsolat részéről.
Én azt mondom, hogy bár tényleg sok helyen kérik a jogsit, ha bizonytalan vagy magadban, ne ugorj neki, nem leszel kevesebb, vagy furcsa, mert nem teszed le. Nem alapelvárás, úgy mint az érettségi, nem az IQ-szint alacsonyságával függ össze, és nem is nevezhető teljesen normálatlannak, aki úgy dönt, hogy nincs szüksége rá.
Magyarán: normális, nincs ebben semmi szokatlan.
Ha lenne lehetősége vezetni(odaadnák néha a szülei a kocsit,vagy kapna autót,avagy tudna magának egyből venni),akkor érdemes megcsinálni.De ha ezekből egyik sincs meg,akkor nem érdemes.(és meló miatt max évek múlva számítana,mert ahova elvárás a jogosítvány,oda mindig elvárják,hogy minimum 2ÉVES vezetői tapasztalat kell..!!!).
Akinek jogsi letétele után egyből nincs lehetősége vezetni,annak nem érdemes, igazából csak úgy tanul meg az ember vezetni...
Teljesen normális. Engem erőltettek, hogy megcsináljam, meglett, na azóta sem vezettem. Nem érzem magam biztonságban, nem akarok vezetni és a BKV-val néha gyorsabban odaérek ahova kell. Meg sem fogom hosszabbítani a jogsit..
26/N
Én csak simán nem akarok. BKV-val eljutok mindenhova. Tök felesleges lenne.
24/L
Nekem is van jogsim, még 17 évesen kezdtem el megcsinálni.Nem igazán vezetek,sokáig vagy 4 évig nem is vezettem egyáltalán. néha ha párom mondja,akkor igen, de akkor is csak országúton, városba be nem mennék semmi pénzért, így meg nem ér semmit, országúton a hülye is tud menni!
Múltkor bementem városba vasárnap délelőtt volt azt hiszem, szinte egy lélek sem volt sehol, de engem az a pár autó is halálra idegesített, ami kint volt.Egyszerűen bénának érzem magam, és szégyellem ezt a fogyatékosságomat, pedig nagyon szeretnék jól vezetni, de kicsit ez ördögi kör szerű nálam:béna vagyok, tehát inkább nem csinálom-így béna is maradok, mert nem gyakorolom...
Mindegy, az az igazság, hogy már el is ment a kedvem az egésztől, vészhelyzetben úgy sem tudnék eljutni A-ból B-be, mondjuk hétfő délelőtt kocsival.Akkor meg teljesen fölösleges.Nem bízok magamban, más autóját meg nem akarom összetörni, vagy tönkretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!