Hogyan változtathatnék a jellememen?
Az a bajom, hogy nagyon rossz jellemem van. Irigy vagyok, rosszindulatú, szeretek gonoszkodni, ha valakit gyengébbnek találok, vagy sérthetőnek, akkor máris megbántom. A szüleim teljesen ellentétesen neveltek, a keresztényi értékrend szerint. Mindig hamarabb cselekszem, mint, hogy gondolkodnék, és az év alatt csak annyi fejlődést sikerült elérnem, hogy most már csendben maradok sokszor, viszont ilyenkor is képes vagyok megalázni a körülöttem lévőket.
Hogyan lehetnejob jellemet kialakítani?
Szia!
Válasz helyett inkább kérdeznék :-)
Mi az amire irigy vagy mit érzel amikor megbántod a másikat? Ez a hamarabb cselekszek mielőtt gondolkodom mire utal? Hirtelen harag, szóval rögtön visszaszólsz a másiknak egy gorombaságot?
Szerintem sokat fejlődtél hogy sikerül megállni, hogy ne szólj vissza, ne mondj gorombaságot. Légy erre büszke. Ilyenkor a testbeszéd, mimika, árulkodik arról, hogy valójában mi az amit gondolsz a másikról, ezért tudod megbántani a másikat.
Fel tudnál sorolni pár szituációt, amikor szerinted nem úgy teszel ahogy te szeretnéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!