Boldog vagy?

Figyelt kérdés
2011. szept. 18. 18:58
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

"Én boldog vagyok! De miért ne lennék az, mikor a világban annyi jó dolog történik. Ma is tanultam néhány dolgot, ismertem meg új embereket, tapasztaltam változásokat, kapcsolataimat építettem....ezek engem boldogsággal töltenek el.

Minden ember a boldogságát keresi. Viszont én nem a pénzben, az anyagi javakban találom meg ezt, hanem hétköznapi dolgokban, mint például egy mosoly vagy egy baráti ölelés.

És hozzátenném, nem, nem vagyok szerelmes...sajnos. De hát majd ennek is eljön az ideje :D"

Az ilyen beszűkült látású emberek miatt tart ott a világ, ahol még sosem járt, és nem is fog, mert lassan bekövetkezik a globális kataklizma, és egyáltalán nem lesz vicces ahogy a tömeget egymást megölve, megerőszakolva élik fel azt ami a Földből megmaradt. Milyen kibszott jó dolgokról beszélsz te úgy mégis?

Napról napra egyre jobban omlik össze a világgazdaság, az emberi élet már semmit sem ér, pl. ma néztem egy videót arról, hogy elüt két kocsi egy két éves kislányt, majd 18 ember megy el mellette, úgy hogy rá se néz. A olaj alig 42 évre elegendő már, a gázból is hiány van Európában. A klímát elbsztuk, a termésátlag rohamosan csökkenni fog, súlyos veszteségek lesznek az állattenyészetben is, nagyon forró nyarak, és nagyon hideg telek köszöntenek ránk, a rendszer felbomlik, súlyos katasztrófák fogják sújtani a világot, és több milliárd ember fog éhen halni, lehet veled, családoddal együtt. Vagy lehet megerőszakolnak majd a saját házadban, mert betörnek élelemért, vagy vízért. Kitudja...

Arról ne is beszéljünk, hogy az állat és növényvilágot is gyakorlatilag majdnem teljesen kifogjuk irtani ezzel a csodás fogyasztói növekvő világunnakkal, a tengerek, óceánokat pedig már most teljesen beszennyeztük. A Temzében naponta 4 kilo kokain folyik le például, akkor el lehet képzelni, hogy akkor a méreg mennyi benne. Nem egy állatfajnál észleltek súlyos elváltozásokat pl. női hormonok miatt, amit a fogamzásgátlót szedő nők belepisáltak, közvetett módon. Gyakori a nemzésképtelenség is, így ezek a fajok valószínűleg kipusztulnak hamarosan. Sorolhatnám még, de a vak és süket embernek hiába beszél az ember.

Tönkretettünk mindent, ennek tudatában nem tudok boldog lenni, de próbálok úgy cselekedni, hogy legyen miért boldognak lennem.

2011. okt. 18. 20:15
 32/38 anonim ***** válasza:
Köszönjük.
2011. okt. 18. 20:38
 33/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon nem...

Sosem volt jó életem.

4 éves koromtól 12 éves koromig terrorban éltem, a Tesómmal és Anyuval együtt.

18 éves koromban (2 éve) meghalt a Barátnőm, autóbalesetben!

Júniusban meghalt Anyu!

Ma pedig félreértett az egyik legjobb Barátom és közölte, hogy tovább nem tart igényt a barátságomra...

Nem vagyok boldog!

2011. okt. 18. 23:02
 34/38 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért zavar téged az én boldogságom, és miért vagyok emiatt szűk látókörű.

Az lenne szűk látókörűség, hogy optimista vagyok? Hogy az élet jó oldalát nézem? Inkább legyek olyan mint te, hogy feleslegesen töröm magam, az miatt ami megtörtént?

Tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal amiket leírtál, hisz ezt tanulom, minden nap hallok ezekről. Viszont az ellenkezőjét is hallom. Nem csak rombolunk, hanem fejlesztünk és építünk is, csak ezt valahogy mindig elfelejtik megemlíteni az emberek. Nagy lépések történtek már az irányba, hogy csökkentsük a környezetszennyezést, és hogy más energiaforrásokat keressünk (atomenergia pl) Hidd el láttam már érdekes (és egyben megdöbbentő) tanulmányt a légszennyezésről, és az úgynevezett "üvegházhatásról" is.

Állatokkal kapcsolatban azt is elfelejted, hogy nem csak tűnnek el állat és növényfajok, hanem minden évben több 100 újat is felfedeznek.

Ja és kifejthetnéd bővebben a mezőgazdasággal kapcsolatban a véleményedet, mert ez érdekelne. Azt hozzátenném, hogy Mo-n és a világon is több kutatóintézet van, amelyek arra törekednek, hogy minél ellenállóbb növényfajtákat "fejlesszenek ki" (nem a génmódosításról beszélek) amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak és a termésátlag ne csökkenjen. Tudom, mert ezt is látom minden nap.

És Mo-n az egyik probléma az, hogy a gazdák nem használják ki a műtrágya adta lehetőségeket. Igen, lehet azt mondani, hogy drága, viszont ha nem használja nem csak termése nem lesz egy idő után, hanem földje se, mert annyira leromlik (lsd rendszerváltás előtti idők munkálkodása).

Persze tudom hogy vannak gondok (túlnépesedés, túlzott urbanizáció, vízszennyezés)... mindenki tegye meg ami tőle telik, aztán nyavalyogjon.

Te mit teszel a környezeted védelme érdekében? Kíváncsi lennék, ha már ennyire témánál vagyunk.

2011. okt. 19. 19:45
 35/38 anonim ***** válasza:
bocsánat a zavaros írásért, de elég fáradt vagyok :)
2011. okt. 19. 19:46
 36/38 anonim ***** válasza:

jó átolvastam amit írtam, igen végül is mindenhez olaj kell (no meg gáz)... a műtrágyagyártáshoz is (Igaz)...

Na DE még valami.

Nézd meg Kubát. Gazdasági válság hatására, az emberek elkezdtek gondolkozni, senki nem halt éhen. Traktor helyett elővették az ökröket, és nekiálltak úgy gazdálkodni, hogy ne kelljen növényvédőszereket alkalmazni, hanem megkeresték a kártevők természetes ellenségeit. A parkokat felszántották...stb. Kell ennél több?

2011. okt. 21. 00:08
 37/38 anonim ***** válasza:
Huh, most olvasom mit írtál. Hát nem sok mindennel értek egyet, de látom nem vagy hülye, csak az oktatási rendszer kis szépítéseit vetted be. :) Holnap majd válaszolok, most fáradt vagyok.
2011. okt. 22. 01:13
 38/38 anonim ***** válasza:
ÖÖ igen mondjuk ezen már sokszor elgondolkodtam, hogy kinek van igaza. Sokszor volt olyan, hogy mondott valamit a tanár, utánanéztem és ott meg nem úgy volt...és akkor kinek higgyek???
2011. okt. 22. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!