Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 16 éves vagyok. Magányos...

Timido kérdése:

16 éves vagyok. Magányos vagyok, és padlón. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és lány. Eddig az életem katasztrófa.. 11 éves koromban elvesztettem anyukám. 13 éves koromba beleszerettem egy fiúba, akit szerettem 15 és fél éves koromig, de csak plátói, mert le se szart, sőt amikor tudott belém rugott. (még mindig fáj picit). Közben ezzel párhuzamosan munkanélküli lett apukám. ( gazdasági világválság.. naja... ) és ez annyira fajult, hogy kikapcsolták a vezetékes telefont, most meg a gázt. Padlón vagyok. Pedig én nem is tehetek semmiről. Miért történik ez velem? Szeretnék egyetemre menni, orvosira. Hogy fog így sikerülni? Képtelen vagyok a tanulásra koncentrálni. Már az is feljött bennem, hogy minek éljek.. A bajt csak a baj követi. Segítsetek teljesen magamba vagyok zuhanva. Annyira szeretném, hogy szeressen valaki, és akit én is szerethetek. Aki meg tud érteni, és nem szégyenlem előtte, milyen életem van. Utálom ezt az érzést. Sírás.. Szomor.. Mit tegyek?
2009. ápr. 23. 21:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon meg tudlak érteni, nincs telefon, meg gáz. és padlon vagy, én 40 éves vagyok és van 2 lányom 15 és 18 évesek, egyedül nevelem öket, mondjuk nálunk nincs még kikötve semmi, remélem nem is lesz mert dolgozok egész nap

Annyit tudnék mondani sose legyél magadba zuhanva, mindig van valami megoldás, hol jársz suliba? Nem vélettlenül a Debreceni egyetemre szeretnél menni ? Mert ott a klinikán van jo ismeretségem, tanulj, erre koncentrálj, és jönnek még szépfiuk hidd el, a válságrol annyit de ez csak saját megitélésem, lesz ez még jobb ha nem Bajnai lesz porondon, na most gondolom le leszek pontozva de nem érdekel, aki nem ért 1 válalat irányitásához, mint ahogy maga mondta nem érthet egy Ország irányitásához sem ! Apukád egyedül nevel ?

Ne légy szomoru, bizz a jövöbe kérlek!

2009. ápr. 23. 22:03
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen egyedül nevel apa. De van barátnője, de nem itt lakik. Apa sokat van ott. ma is ott alszik.

Nekem mindegy, hogy melyik városban van az egyetem, csak orvosi legyen, mert ha felvennének, már érezném, hogy nem csupa rossz az életem, nagyon örülnék neki. És orvosokra mindig szükség van.

2009. ápr. 23. 22:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Legyen ez az álmod, hogy bekürülj az orvosira. Tanulj sokat (elég magas a ponthatár), ez majd leköti az idődet, és nem fogsz tudni azon gondolkodni, hogy pillanatnyilag milyen rossz neked. Ha éppen úgy érzed kezdesz összeroppanni, gondolj arra, hogy ki kell tartanod, nem adhatod fel. Tanulj keményen, mellette járj el szórakozni a barátaiddal, keresd azokat a perceket, amikor kikapcsolódhatsz és, elfeledkezhetsz a bajaidról. Irj naplót! Az is segit, ha kiirod magadból milyen életed van, vagy ha van melletted megértő jó barát, akkor vele is beszélhetsz ezekről. És a másik. 16 évesen már vállalhatsz munkát, javaslom, hogy suli után délutánonként/hétvégente menj el dolgozni, a kereseted egy részét add apukádnak, ha már ilyen rosszul álltok, a többit pedig osztd be te a belátásod szerint (pl félre is tehetsz az egyetemi évekre). Kitartás, erős vagy és menni fog.
2009. ápr. 24. 13:33
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Igazatok van, tanulok, és elmegyek majd valamerre mindig. És amíg tanulok, addig legalább nem kell ilyen problémákkal szembenéznem. Én milyen munkát tudnék vállalni?
2009. ápr. 24. 17:31
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Orvosira nehéz bejutni, de ne az legyen az egyetlen célod, én a helyedbe felkészülnék a rosszabbra, mert ha nem sikerül akkor igazán a padlón leszel. Vannak még érdekes tudományok, lásd szociológia, pszcihológia bármi. Érdeklődj másfele is csak azt szeretném mondani.
2009. ápr. 24. 23:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Diákmunkát vállalhatsz 16 évesen, csak regisztrálnod kell egy munkaügyi hivatalnál. A diákmunka ált szórólapozásban, gyorséttermezésben, árufeltöltésben merül ki. De ha nagyon jó vagy valamelyik tantárgyból bevállalhatsz korepetálást is.
2009. ápr. 25. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!