Ha jönne egy időutazó hozzád és megcáfolhatatlan bizonyítékokat hozna magával arra, hogy a legjobb barátod lesz a felelős majd 3 milliárd ember haláláért. Megölnéd a legjobb barátod?
Nem! Nem ölném meg. Milyen ember az aki megöli a barátját? :O
3 milliárd ember most mi az.. ^^
Nem ölném meg. Azért nem, mert nem tudom úgysem befolyásolni a történelmet, vagyis a majdani történelmet. Ha nem ölné meg ő, akkor megölné valaki más azt a milliárdnyi embert. Viszont az én kezemhez ne tapadjon vér, pláne nem a legjobb barátom vére.
Ez kicsit olyan, mint hogy ha egy folyón át kell vinni az embereket, de a feleséged (férjed) és fiad (lányod) közül kell választanod, mert csak egyet vihetsz át, a másik meghal, melyiket választanád?
Egyrészt nem fogadok barátomnak olyan embert, aki ilyenre akár csak elméleti szinten is képes lenne.
Másrészt ha mégis, akkor sem ölném meg. A saját lelkiismeretével kell(ene) majd elszámolnia.
Az én lelkem tiszta marad, nem szennyezi be SENKI (értsd, a "gyilkos barátomé" sem) vére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!