Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Járjak zongorára? (lent)

Járjak zongorára? (lent)

Figyelt kérdés
5 éve zongorázok és mellette néptáncolok 6 éve, és rajzszakkörre járok meg énekkarra meg töriszakköre. Most megyek 7.osztályba és túl sok foglalkozás mellett nem lesz időm a tanulásra ha pihenni is akarok. Rajzszakkör szeretem az énekkar pénteken van úgy, hogy az nem gond, töriszakkör felemeli a jegyemet ha rosszul állok (nem kellett mert kítűnő lettem úgy hogy lehet arról mondok le ), néptáncolni pedig felnőtt koromba is fogok. Úgy hogy azt nem tudom lemondjak e a zongoráról mert annyira nem szeretek oda járni de mégis csak kéne legalább 8. végéig. Igaz ha előveszem a régi kottáimat akkor olyan jó eljátszani őket meg ha szomoró vagyok akkor is jó. De egy évben kétszer is kiállunk a színpadra és attól szó szerint rettegek. Társaságba nem. Meg még ugye a zenéhez még jön a szolfézs. Meg mesze is lakok folyamatosan a sulihoz futkozni mert ott tartják. Meg még a hugomra is kell vigyázni mert a szüleim elváltak. Igaz hogy van bébiszitter de akkor sem hagytatom egész nap vele.(6 éves) Mit tegyek? Mert amúgy azért a zongorát is szeretem.
2011. aug. 22. 15:53
 1/4 A kérdező kommentje:

Mert a zongora+ szolfézs a legtöbb idő egy héten 2 és fél óra

Énekkar 2ó

Törisz.: 1ó

rajz:1 ésfél

jó a néptánc az 3 óra persze nem egy nap. (de azt nagyon szeretem)

2011. aug. 22. 16:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés.Én a zongora iránt elfogult vagyok, mert 10 évet zongoráztam. Nagyon örülök, hogy nem hagytam abba, szívem szerint most is folytatnám. A töri sem árt viszont, de ha amúgy is megy, akkor hanyagolható. A néptánc is fontos, mert a mozgás jót tesz, és szereted is. A rajz szakkörön tanítanak is valamit, vagy lazább, tehát csak rajzolgattok? Mert azt akár otthon is lehet(: Én a zongoráról nem mondanék le. És annyit tennék hozzá, hogy én is utáltam szerepelni,pár évig minden fellépés előtt sírógörcsöm volt. De aztán kinőttem. Megbátorodtam, szerintem Te is meg fogsz (: A szolfézs nálatok nem tudom, hogy van, de nekem 7 év után már csak kamarára, azaz külön zongorára kellett járnom, szolfézsra nem. Összefoglalva: én a zongorát nem hagynám abba (:
2011. aug. 23. 11:04
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor mégis folytatom. Amúgy könnyen tanulok úgy ,hogy valahogy sikerülni fog. És remélem tényleg elnövöm ,hogy félek.(a törit azt abba hagyom)Még egyszer köszi. :)
2011. aug. 23. 11:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Nincsmit! (: és sok sikert!
2011. aug. 23. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!