Egyszerűen nem tudok tanulni. Hazamegyek, eszek aztán számítógép sokáig, vagy csak úgy ülök és gondolkozok, tv-t nézek vagy akármi, csak nem tudom magam rávenni a tanulásra. Aztán utána 10-kot kell megírnom a házidogát, emiatt kevesebbet alszok. Akkor másnap meg fáradt vagok fáj a fejem, megint nem tanulok. Egyáltalán nem bírom magam rávenni, pedgie gyébként elég kitartó vagyok! Ez már általános felső (kb 7., 8. ) óta így van. Ennek ellenére ott is kitűnő voltam. Most harmadikos vagyok jó gimnáziumban. Négyes volt az átlagom félévkor, de ez itt nem elég... Már tettem magamnak egy olyan engedményt, hogy ami nem értettségi tárgy abból megengedett a lustulás (fizika, második nyelv, rajz, stb). De sajna így sem megy... Pedig muszáj lenne gyorsan valamit mert már szorít az idő... Az a baj, hogy ami érdekel (egy vers vagy ilyesmi) azt nem is akarom megtanulni, de elolvasom párszor és mág tudom is. De ami nem érdekel, azt egyszerűen nem értem (pl a törit, pedig az nem egy megértenivaló dolog, csak nem érdekel :( )...
gondolkozz el, ha nem tanulsz akkor nem lesz valami jó átlagod...
ha nem tanulsz nem fogod jól megírni a köv. felvételit...
és ha nem tanulsz akkor nem kerülsz oda tovább ahova szeretnél...
2009. ápr. 12. 20:53
3/17 anonim válasza:
olvastam és kikerekedtek a szemeim... ezt nem én írtam???
rendesen még a tantárgyak is stimmelnek...
ha rátalálsz a megoldásra megdobhatnál egy e-maillel:D
2009. ápr. 13. 01:09
4/17 anonim válasza:
Szerintem jobban tennéd ha megpróbálnád megérteni,megszeretni azokat a tantárgyakat amiket nem igazán kedvelsz.A tanulást (szerintem) a nehezebbel kezd és úgy haladjál a könnyebek felé.A tanulás közben tartsál kissebb szüneteket (nyisd ki az ablakot és szellőztess, menj el WC-re, igyál/egyél valamit stb.). Amikor a suliból hazaérsz ne a gép vagy a tv elé ülj le, hanem sétálj egy kicsit a szabadban és utána kezdjél el tanulni (kitisztult fejjel könnyebb a tanulást elkezdeni).Nem t'om, hogy te milyen tipusba tartozol, de mindenkinek van egy "tanulási tipusa" pl.:járkálva tanulsz,leírod a tananyagot és úgy tanulod meg, sokszor ismételgeted stb. Ha te sem tudod, hogy milyan tipusú vagy próbáld ki, hogy hogyan tudsz a legkönnyebben tanulni.(Amúgy én fel-le járkálok :))Ja, és ha tényleg sok a tanulni való én lazán beviszem magammal a WC-re is hasznosabb mint az újság olvasás... ;)
U.i.: A WC-n nehogy elkezdjen valaki fel és le járkálni...annak nincs jó vége :D
2009. ápr. 14. 12:27
5/17 A kérdező kommentje:
Én vizuális vagyok. Amit megtanultam mondjuk általánosban, annak még mindig emlékszem, hogy hogy nézett ki az az oldal és hol keressem, meg hogy ceruzával írtam-e... Meg persze arra is, hogy mi volt odaírva. De ez sejnos nem ilyen egyszerű, mert hiába vagyok vizuális, órákon meg jegyzetelésnél bekapcsol a robotpilóta és csak másolok, de olyankor nem melékszem hogy milyen vol ahova írtam, mert közben tök másra gonodlok. Sajna sokszor tanulás közben is azt veszem észre, hogy olvasok és nem is arra figyelek... Amivel musáj avval megbarátkozok, de itt már csak az a fontos, hogy érettségi, már első óta ezt mondják, és a többi az csak azért kell, mert a bizonyítvány... Szóval ezért engedhetem meg a fizikát meg amivel nincs célom...
2009. ápr. 14. 14:07
6/17 anonim válasza:
szerintem ülj le a számítógép elé és olvasgass utánna.nem baj ha közben megy a msn meg a skype és egy pár explorer firefoxban honfizol és a másik gépen meg tolod a fifát közben meg anyád lesz.p
2009. ápr. 14. 23:39
7/17 A kérdező kommentje:
fifát és anyám? Bocsi, lány vagyok :D
2009. ápr. 14. 23:42
8/17 anonim válasza:
hat ensem szeretek tanulni ,de szeretem a fontosabb dolgokat kiszinezni vagy bejelolni a fuzetbe es akkor ha szines akkor konnyebben ulok neki tanulni mert attekinthetobb meg akkor konnyebben jegyzem meg a dolgokat hat nekem ez segit!!!
2009. ápr. 15. 03:50
9/17 anonim válasza:
Ugyanilyen vagyok ! Énis lány vagyok 12y ! Egyszerűen csak teló de közben meg nemtudok tanulni. Az a baj h én nemszeretek írni , meg lusta vagyok. Esetleg ami tud segíteni az az h állíts be ébresztő vagy stopper órát, és minél előbb megpróbálod leiírni / megtanulni az anyagot! Pl. Meg kell tanulnod 2 oldalnyi anyagot , akkor elhatározod h fél óra belül legyen kész. Nekem még ez az ami segít. Ami másoknak talán segít az még az h az oldalakra cukorkát rakni és ahogy megtanultad megenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!