Kitől és hogyan kérhetnék (szakszerű) segítséget?
22/F, rengeteg problémám van (asperger-szindróma, különböző mentális zavarok, folytonos depresszió, hangulat zavar, magány, stb). már rengetgszer tettem fel kérdést erre az oldalra, de sosem kaptam konkrét segítséget, amit használni is tudtam volna. eddig 4 különböző pszichiáternél voltam, mindegyik drága volt, féltem is tőlük (a személyüktől) és azon kívül hogy gazdagabbak lettek, más nem igazán történt.
Szóval az egyik kérdésem ez lenne: mi tévő legyek, kihez kéne fordulnom?
Másik: nyilván én tehetek arról, hogy nem kaptam eddig normális választ/segítséget, úgy hogy: hogyan tegyem fel úgy a kérdésemet/problémámat, hogy választ találjak rá?
minden választ előre is nagyon köszönöm szépen!!!!!!!!!!!
Szerintem ( ha nem találsz barátot ), beszélj a családodda/testvéreddel/unokatestvéreddel, vagy bárkivel, aki közel áll hozzád. Ha ez sem megy, itt ez az oldal, kérj itt segítséget, ingyen adják, csak írd meg levélben hogy mi a problémád. De ne úgy, ahogy itt, fejtsd ki nekik, hogy mitől van a depid meg ilyesmi :) [link]
Ha itt sem kapsz segítséget, akkor kérd ki szakember véleményét.
Remélem segítettem.
00:54 - szüleimmel nem ápolok jó kapcsolatot, és utálom is őket, de erről most nem akarok írni. szakértői segítség: rosszul fogalmaztam meg a kérdésemet, úgy értettem, hogy kit kell felhívnom vagy kihez kell fordulnom vagy mit kell csinálnom ahhoz, hogy bármilyen segítséget kaphassak, ami nem ilyen 15.000ft/45 perc pszichiáter féleség hanem valami normális. sok embernél láttam már hogy voltak orvosi papírjai az ilyen jellegű problémáiról, de ők mindig 18 aluliak voltak, és ott másképp megy...
kifejteni depit --> nem is akartam, cska leírtam pár infót, de megnézem az oldalt és írok nekik levelet, és köszönöm! és igen segítettél!
azért továbbra is várok bármilyen ötletet/tanácsot/választ!
ma 00:54es vagyok
Úgy tudom, ha háziorvoshoz mész el, ő ír neked valami beutalófélét vagy ilyesmit pszichológushoz, úgy meg akkor ingyenes :) de ez nem biztos.
Ha pedig kerulned a szemelyes talalkozast, letezik ifjusagi lelkisegely szolgalat, ugy tudom, ez ingyenesen hivhato:
01:41 - az az igazság hogy fogalmam sincs ki most a háziorvosom, de felírtam magamnak mint lehetőség és köszönöm!
02:09 - asperger szindrómám miatt nehezen fejezem ki magam (bár ez látszik is a szövegeimből), félénk vagyok, nehezen beszélek, és nehezen nyílok meg, telefonálás pedig az se az én műfajom viszont látom van email címük úgy hogy azt is megfogom próbálni hamarosan, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!