Féltek az öregedéstől? Miért? Egyáltalán mikortól számít valaki idősnek? !
Én bevallom igen, most 27 vagyok, nő. De szerintem addig nem számít idősnek valaki, amíg fiatalnak érzi magát :-)
Nem tudom megmondani, hogy miért, talán mert minden megváltozik.
Nem félek, 42 vagyok és nő.
Nem érzem magam másképp mint 20 éves koromban, csak kb. havonta egyszer lefekszem délután. Azt hiszem kor a fejben dől el, ezért nem is félek, hogy ez megváltozik.
Igen, én félek, de pontosan nem is tudnám megmondani, hogy mitől.
Részben félek attól, hogy ráncos leszek, alig lesz fogam és hajam:-( Esetleg beteg leszek, és nem szeretném ha a gyermekem gondozna.
De az hiszem azért nem várom az öregedést,mert akkor már elmúlik minden, lassan vége az életemnek, és tudom, hogy egyre közelebb kerülök a halálhoz...és többet nem láthatom a lányom és a szeretteim:-(
Én 32 vok,miért félnék az öregedéstől,teljesen természetes dolog ez van!
Elöbb-utobb megöregszünk.
Sztem már a 80 éveseket lehet mondani öregnek.
+ 1. Újszülött kor
# 1-10 napig
+ 2. Csecsemőkor
# 10. naptól 1 évig
# kb. 10 kg, 75 cm
+ 3. Gyermekkor
# 1-12 évig
# kb. nemi érésig tart
# jelentős tömeg és méretnövekedésen megy át az ember
+ 4. Kamaszkor
# 12-14/15 éves korig
# jelentős hormonális változás
# nemi érés időszaka
+ 5. Ifjú kor
# 16-20 éves korig
# testnövekedés befejeződése
+ 6. Érett kor
# 21-60 éves korig
# fizikai csúcs időszaka
+ 7. Idős kor
# 61-75 éves korig
# szervrendszerek leépülnek
# időskori betegségek megjelennek
+ 8. Agg kor
# 75-90 éves korig
+ 9. Hosszú élet kora
# 90-től
---WHO---
Egyébként én nem félek tőle.
Természetes folyamat a halállal együtt.
11:34-esnek
Azért nem kell mindent szó szerint venni:)
Ráadásul: "21 - 60 éves korig a fizikai csúcs időszaka" haha... itt az előző időszak 2. felére gondolok. (Látott már a WHO-os szakember magyar 40-50 éveseket?)
Köszönöm mindenki válaszát! Valószínű, akiben semmi félsz nincs, még messze van az öregedéstől.
Én 20 évesen éreztem a leginkább öregedőnek magam. Felfedeztem egy ráncot a szemem sarkában.:)
Most az ötvenhez közeledem, és beérkezettnek, kiegyensúlyozottnak, békésnek érzem magam. Úgy érzem, megvalósítottam, amit célul tűztem magam elé, és további terveim vannak. Úgy érzem, nem éltem hiába itt a földön, mert hagytam nyomot, és még mindig van lehetőségem erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!