Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Létezik olyan, hogy valaki...

Létezik olyan, hogy valaki nem képes a boldogságra, a szerelemre?

Figyelt kérdés

Tehát ha ott van előtte a nagy lehetőség, azt is elbénázza, talán önszántából, talán nem. Én úgy érzem, ha vannak ilyen emberek, én is ilyen vagyok. Nem tudom elfelejteni a múlt fájdalmait. Minden mostani bajom is belőlük származik, mert nem tudom túltenni magam rajtuk, és ezt egyszerűen gyűlölöm. Nagyon félénk lettem, zárkózott, falat emelek magam köré, és nem tudom kimutatni a valódi személyiségemet. Egy fiú konkrétan a szemembe mondta, hogy falat emelek magam köré, és nem tud közelebb kerülni hozzám. Tudom, hogy igaz, de elég rosszul esett, mert nem is igazán próbálta leküzdeni ezeket a falakat. Ha csak egyszer megkérdezi, miért vagyok ilyen, talán elmondtam volna neki. És akkor tudta volna, hogyan rombolja le a falakat. De nem. Most nem őrajta kesergek, csak el akartam mesélni, hogy feltehessem a kérdést: lesz valaha is olyan ember, aki megküzd azért, hogy közelebb kerüljön hozzám, vagy csak annyit mond mindenki, "túl nehéz", és lelép? Nem tartom magam csúnyának, aranyos vagyok, okos, művelt, a humorom egy kicsit talán furcsa, de a legtöbbek szerint jó. Tehát nem vagyok akkora pancser, hogy senkinek ne kelljek. Mégis ez van. Akinek meg tetszem, az nekem nem tetszik, mert nem érzem elég jónak magamhoz. Tudom, hogy ez nagyon durva volt, de szerintem mindenki így gondolkodik. Hiába találok olyan fiút, akivel szeretni tudnánk egymást, közénk áll az, hogy a múlton kesergek.

A kérdéseim tehát... Létezik olyan, hogy valaki nem képes a boldogságra, a szerelemre? Lesz valaha is olyan ember, aki megküzd azért, hogy közelebb kerüljön hozzám, vagy csak annyit mond mindenki, "túl nehéz", és lelép?

2011. júl. 31. 21:55
1 2
 11/11 anonim válasza:
Régen én is nagyon visszahúzódó és magamnak való voltam. Sosem tudtam hogyan törhetnék ki ebből az ördögi körből. Aztán ejöttem egyetemre és megtaláltam magam mert csak magamra fókuszáltam, arra hogy megismerjem magam, hogy rájöjjek ki és mi jó Nekem igazán. Ezért is kezdtem el szebben, nőiesebben öltözködni, nagy figyelmet fordítok erre a mai napig, elkezdtem heti 4-5 alkalommal kondiba járni és emberek közé mentem rendszeresen. Mert ha nem próbálkozol a jobbra törekedni és saját magad őszintén szeretni, akkor mást sem leszel képes úgy szeretni, ahogy azt kell. Tehát a tanácsom hogy először saját magadban tisztázz le mindent a-tól z-ig, keresd meg magadban azt, amit igazán szeretsz, találj egy hobbit amit szívvel lékelekkel tudsz csinálni. Vagy változtass: nem kell túl nagy dolognak lennie. Ruhatárcsere, teljesen más frizura (a rövid haj amúgy is a megújulás szimbóluma) vagy hajszín. De ha annyira nem megy az élet ott, ahol most vagy, ne félj kilépni belőle és kiszakítani magad onnan teljesen. Akkor környezetvátozásra van szükséged, ne félj valahol teljesen új életet kezdeni, új emberekkel. Az embereknek a saját boldogságukat nem másban kellene keresni hanem saját magukban. Amíg egyedül nem vagy boldog és kiegyensúlyozott, addig nem állsz készen "megosztani magad" valaki mással. Tudom nehéz, iszonyú nehéz önbizalmat építeni, de ha feladod már vesztettél.
2016. jún. 10. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!