Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért kérdezik mindig ugyanezt?

Miért kérdezik mindig ugyanezt?

Figyelt kérdés

Én Romániában élek.Amikor Magyarországon vagyok(most egy anyanyelvi táborban voltam),mindenki ezt kérdezte :

- Te nem román vagy?

- Te ott ugye románul beszélsz,románul olvasol,románok az ismerőseid,román iskolába jársz?

Mindig ugyanezek a kérdések és mindig meglepődnek,amikor elmondom,hogy én egyáltalán nem érzem magam románnak és én is nagyon utálom,hogy nem élhetek itt Magyarországon.De minket magyarok vesznek körül,a városban is ahol élek,magyarok élnek és ha nem muszáj nem beszélek románul.Itt Erdélyben is legtöbben magyarok élnek..

Meg már sokszor előfordult,hogy lenéztek amiért "román" vagyok,dehát nem vagyok az!!

- lehet nem jó kategória -

2011. júl. 30. 15:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert általában csodálkoznak az ilyeneken. Azokra meg ne figyelj akik lenéznek. Így jártak :)
2011. júl. 30. 15:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Bocs az offért,még annyit hozzáteszek,hogy én is Romániában lakok,egy olyan városba ahol szinte mindenki magyar...és vannak olyan haverjaim akik egy szót sem tudnak románul,pedig tanítanak is.
2011. júl. 30. 15:25
 3/7 A kérdező kommentje:
igen,itt is :) Melyik városban élsz? :)
2011. júl. 30. 15:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Azért mert a románok nagy része, munkanélküli, senkiházi, luta g#ci, aki az út szélére áll, és piros lámpánál pénzt kéreget a "négy gyerekes" táblával, vagy kihurcolja a minusz fokokban a gyerekét az aluljáróba mutogatni, hogy megsajnálják és pénzt adjanak neki, amit úgy egyébként piára költ, és az emberek ez alapján átalánosítanak.
2011. júl. 30. 15:48
 5/7 anonim ***** válasza:

sajnos gyakoriak az ilyenek is utolsó:(

amúgy Gyergyószentmiklóson lakom

2011. júl. 30. 16:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Sokszor előfordult velem is, de csak a kamaszokra jellemző inkább. Illetve a drogos diszkós g*cikre akik nem tanultak triaNON-ról.

Egy felvidéki.

2011. júl. 31. 01:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Az egyik oldalról román állampolgár vagy, ott is születtél, így román vagy.

A másik oldalról magyarnak érzed magad, és magyar az anyanyelved, így magyar vagy.

Ezért a kettősség miatt kérdezgetnek téged.

2011. dec. 15. 04:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!