Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek ha vékony vagyok,...

Mit tegyek ha vékony vagyok, de nagyon félek az elhízástól?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok, 172 cm magas és 50 kg.Most tök jó alakom van meg minden de nagyon félek hogy elhízok. Azért mert anyám elég duci és nagyon félek hogy esetleg én is elhízok...Ha éhes vagyok akkor se eszek túl sokat nehogy több legyek mint 50 kg...Ez normális? Vagy mit csináljak hogy ne féljek ennyire ettől? Mindenki azt mondja hogy egyek többet de most így pont jó és nem akarok. :/
2009. ápr. 5. 13:44
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Egyaltalan nem kene aggodnod az elhizas miatt, mert a BMI-d (testsuly index) 16.9-es marpedig az igencsak sovany. Talan inkabb azon kene aggodnod hogyan szedsz fel 4-5 kilot (szerintem kis kaja+sport nem artana) mielott elfuj a szel.

Ime a BMI tablazat:

20 alatt: soványságról beszélünk

20-25: normál tartomány

25-30: túlsúly

30-35: mérsékelten elhízott

35-40: súlyosan elhízott

40 felett: nagyon súlyosan elhízott

Az indexet egyszeru kiszamolni (magassagot meterben, testsulyt kilogrammban add meg):

testsuly/(magassag*magassag)

2009. ápr. 5. 14:40
 2/4 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem annyit egyél amennyit kivánsz. Ez az első szabály, se többet se kevesebbet ne egyél. Szerintem jó lehet az alakod a paramétereid alapján, még azt is megkockáztatnám, hogy soványabb vagy a kelleténél. (én 166 centivel vagyok 48 kiló, és én is nagyon sovány vagyok). Ha nagyon félsz az elhizástól, akkor mozogj sokat, ez jót tesz, mert legalább izmosodsz is picit. A te korodban bármilyen diéta káros lehet.
2009. ápr. 5. 20:14
 3/4 anonim ***** válasza:

úgy sajnállok hogy neked ez az egyetlen egy problémád...

más ölne ilyen alkatért...

2009. ápr. 5. 21:18
 4/4 anonim válasza:

én nem akarok melletlen girhes önsajnáltató p*csa lenni.nekem tökéletesen jó az 55 kg 163 cm-hez. megvan a cicim, popsim, és teljesen egészséges vagyok.

öngyilkos lennék, ha így néznék ki

2011. jan. 27. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!