Mit tennétek az én helyemben? Folyt. Lennt
Szóval, a lényeg az, hogy szeretnék pótfelvételizni augusztusban egy főiskolára, de nem tudom eldönteni, hogy nappalira vagy levelezőre/távoktatásra járjak-e. Nagyon sokat agyaltam már ezen, és azért lennék inkább a levelező illetve távoktatás mellett, mert ha nappalira járnék akkor nem tudnék dolgozni, viszont a tandíjamat senki sem fogja kifizetni, nem állunk úgy anyagilag, de nem is kívánnám a szüleimtől, hogy kifizessék helyettem, szeretnék már a saját lábamon állni. Nagyapám sokszor támogatott már(középiskolai kiadások) és lehet, hogy ő még ki is fizetné nekem, ha nappalira járnék(többen is mondták, hogy ne legyek ennyire büszke fogadjam el ha felajánlja a segítséget), de én már nagyon szeretnék kitörni, megmutatni magamnak és a családnak is, hogy igenis elő tudom teremteni és nincs szükségem arra, hogy pénzeljen valaki. Szóval ha mindenképpen magam akarom megkeresni a tandíjat akkor evidens, hogy csak levelezőre mehetek, mert nappali mellett nem tudnék dolgozni, nem lenne időm rá. Ezen kívül azért is lenne jobb a levelező, mert nem akarok 3 évet úgy végigtanulni, hogy aztán egy fillér nélkül lépek ki a nagybetűs életbe, még életemben nem is dolgoztam...pedig nagyon szeretnék már jogosítványt, majd egyszer kocsit. Szeretnék legalább annyi pénzt összetenni minden éveben, hogy igenis el tudja menni nyaralni akár külföldre is(mert eddig még szinte sehol nem voltam).Arról már nem is beszélve, hogy a nyelvtudásomat is szeretném továbbfejleszteni, és sportolni is kellene, de nyilván ezek sincsenek ingyen.
Ennek ellenére néha eszembe jut, hogy lehet inkább nappalira kellene menni, mert néha azt képzelem, hogy olyan az Egyetemi élet mint a filmekben, reggel bemegyek egész nap elhülyülünk, pedig tudom, mindenki mindenkivel jóba van, de aztán eszembe jut, hogy ez tuti nem így lesz, úgy is csak arról fog szólni az egész, hogy egész nap bennt ülök a suliban, meg állandóan a zh-kra készülök stb...meg egy kicsit attól is tartok , hogy nem lesz senkim egyedül maradok, nem vagyok az a szétbulizom az agyamat típus, és lehet, hogy végül magamra maradnék...Ha pedig dolgozok, tanfolyamra járok, távoktatáson tanulok akkor ezekkel mégis több lehetőséget teremtek magamnak arra, hogy barátokat szerezzek. Ti mit gondoltok?
Köszi ha végigolvastad!
20L
Nappali párti vagyok, mert:
-Először is, a szüleid azért vállaltak gyereket, hogy felneveljék, hogy megálljon a saját talpán. Szerintem boldogok lesznek, ha végighúzod nappalin, minthogy kétkezi munkát végeznél inkább.
-Levelezős oktatás gyengébb. Valójában ugyanúgy kell vizsgázni, viszont nem ragad meg annyira a fejedben az anyag, mintha ott lennél. A tanulásra egyébként is kell szánni időt (úgyhogy munka / sport maradhat - vagy levelezőn se menne). Ráadásul ha jó társaságba kerülsz, talán még élvezettel is döglesz bele a tanulásba, mert az fog titeket összetartani. A levelezős pedig otthon 50K oldal tömény betűk.
--->
Nyilván, ha biztos vagy abban, hogy rossz lesz a társaság, és a monotonitást elviseled, akkor nyugodtan vállald a levelezőset.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!