Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Barátkoznék, de nincs kivel?

Barátkoznék, de nincs kivel?

Figyelt kérdés

Itt ülök és azon tűnődöm, hogy nincsenek barátaim. Haverok persze, de barátaim... Igényem persze lenne rá, de sajnos valahogy mindig úgy alakult, hogy aki a barátomnak számít az a hétköznapokon nem elérhető... ezen szeretnék változtatni.

A neten kívűl hol ismerkedhetnék... Tudtok ajánlani valamit, hogy ezen változtathassak--

Kérlek Titeket, ne olyat írjatok, hogy járj el társaságba, mert per pillanat az a baj, hogy azt sem tudom hol kellene kezdeni, nemhogy azt hol keressem ezt a társaságot...

Esetleg konkrét ötlet hova íratkozhatnék be...

Köszönöm!

ui.: bocsánat, de a kérdőjeleket nem hagyta a rendszer kitenni...

2011. júl. 21. 13:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Túrákra, kirándulásokra mennyire szeretsz(nél) járni?
2011. júl. 21. 13:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Szivesen túrázom:)
2011. júl. 21. 13:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Akkor járkálj el szervezett túrákra, ott sok barátot találhatsz.
2011. júl. 21. 14:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet!
2011. júl. 21. 14:22
 5/10 anonim ***** válasza:

ez sajnos nem ilyen egyszerűen működik.

te is jól tudod, hogy egy bulin lehet ezer havert is találni, de ez igaz bármilyen más helyre, ez viszont neked nem elég. a haverokból barátot kell csinálni, ami erőfeszítésbe kerül, mert a közös alapon túl kell a törődés is. ugyanúgy mint egy párkapcsolatban, de a mai emberek nem értenek semmihez sem, áldozat semmi, csak várják a sült galambot...

másrészt ha nincs semmilyen hobbid, akkor nem is tudod emberek közt csinálni. ha van, akkor keress egy ilyen klubot/társaságot.

csakhogy hiába mennél ilyen közösségekbe, akkor is nagyon kevés lenne a választék, és ha egyik kapcsolatba sem fektetsz erőt, akkor sosem lesz belőlük semmi.

a sportos kikapcsolódásokat én is csak ajánlanám, azok közt ritkább a lusta "most nem érek rá" ember.

2011. júl. 22. 14:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2011. júl. 23. 13:11
 7/10 A kérdező kommentje:

Kedves 14:53-as...

Nem mondtam, hogy nincsenek hobbijam, és azt sem hogy képtelen lenék energiát fektetni egy emberi kapcsolatba.

Csupán abban kértem segítséget, hogy saját korosztályomon belül új barátokat kereshessek, akikkel olyan programokra is elmehetek, amikre per pill nincs lehetőségem.

Olyan élethelyzetben voltam eddig, ami eléggé beszűkítette az ismeretségi körömet, és lehet, hogy bután hangzik, de nem csak olyan kereshet magának barátokat aki lelkileg sérült, vagy képtelen az emberi kapcsolatokra.

Kedves utolsó: 29 vagyok

2011. júl. 24. 05:49
 8/10 anonim ***** válasza:

14:53vagyok

én sem mondtam

miért ne lenne lehetőséged? miért csak a saját korosztályod? ez a baj, hogy beszűkülten gondolkodsz, ezért esel el a lehetőségektől.

csak az nem képes barátkozni aki évekig kómában/kórházban feküdt. még a sérült emberek is könnyen talaálnak barátokat. ha van hobbid, azt kell csinálni közösségben. ilyen egyszerű. regisztrálj közösségi portálokra, menj túrázni, szólíts le másokat kocsmában. nem nehéz.

tulajdonképpen mi is a bajod az ismerkedéssel amit nem akarsz/tudsz elmondani?

2011. júl. 24. 12:06
 9/10 A kérdező kommentje:

Ismerkedéssel semmi bajom.

korábban már írtam: Korombélieket keresnék, akikkel szabadidős programot lehet csinálni, és akik idővel nem csak haverok, de barátok is lennének.

Nem hiszem, hogy azért, mert a barátaim külföldiek, és így nehezen oldható meg a személyes programok lehetősége rendszeresen, illetve az, hogy cirka 20 évvel idősebb embereket tudhatok barátaimnak azt jelentené, hogy szociális problémáim lennének!

A túrázás nekem is ötletem volt, de mégis jött ez a hülye gondolat, hogy itt értelmes emberek értelmes válaszokat adhatnak előítéletek nélkül.

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, azt hiszem, leszűrtem a lényeget.

2011. júl. 26. 11:37
 10/10 anonim ***** válasza:

14:53vagyok

ha nem lennének szociális problémáid, nem tetted volna fel a kérdést :)

és ezt többekközt magadnak köszönheted, mert szerintem érthető, hogy minél több feltételt állítasz, annál kevesebb ember közül választhatsz.

túratárs.com és hasonló oldalak. google: ismerkedés sport/túra stb. lakóhelyed környékén sportklubok, vagy közösségi portálokon embereket megkérdezel hogy érdekelné őket túra, ha igent mondanak haver lesz. nem hiszem hogy ezzel nagy gond lenne, még mindig úgy látom hogy te csinálsz belőle problémát...

azért sok sikert

2011. júl. 26. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!