Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Irigy vagyok az életére....

Irigy vagyok az életére. Tudom ez így nagyon nem jó, de ezen hogyan változtassak?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki 1 hete kiköltözött Amerikába a barátjával. Olyan gyönyörű helyeken jár, ahová én valószínűleg soha sem fogok eljutni. Őt már egészen kicsi korától kezdve vitték a szülei ide-oda nyaralni (szinte az egész világot bejárta.) Én 1-szer voltam Bécsben és ennyi. (anyagilag megtehettük volna mi is hogy elérhető helyekre eljussunk, de nem vonzotta ez a szüleimet.) Egyszerűen szétpukkadok, hogy majd ott neki milyen jó élete lesz. Ez most így nagyon gázul hangzik tudom, de egész nap erre gondolok mióta hallom, hogy már most milyen klassz ott minden...(Én nem mehetek, mivel engem rengeteg minden köt ide, még kirándulni sem mehetek. Na meg azért olyan jól nem állok anyagilag hogy X időt eltöltsek ott. Ők pénzt keresni mentek, új életet kezdeni)
2011. júl. 19. 22:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Már általános iskolás koromban is pl volt, hogy hazahoztam egy 4-es jegyet. Megkérdezték itthon, hogy és X-nek hányas lett? Már sztem ekkor elkezdődött ez. És akkor utána mindig ahhoz a lányhoz mértem magam. (Azután romlott az átlagom, és már egy butuskább lányhoz mértem magam) De ez még csak tanulásban volt így. Aztán mikor kezdtem nőni (12-13 éves voltam) akkor meg már külsőleg mértem magam másokhoz: Y-nak dúsabb a haja, szebb az arca stb. És ez a mai napig megvan. Ha a suliban az egyik lány akivel jóban voltam jobb jegyet kapott mint én, akkor magam alá kerültem. Ha én voltam a jobb, akkor mindig elkönyveltem, hogy "áhh nagyon könnyű volt a feladat" (volt hogy pl az a lány tette szóvá, hogy "szerencséd volt azért lettél jobb nálam" Hát ilyesmi dolgaim voltak...Így jobban belegondolva nem csodálkozom, hogy itt tartok.
2011. júl. 19. 23:41
 12/15 A kérdező kommentje:

Meg van ez a barát téma még:

Mivel nekem nincs (nem is volt semmi komoly) mindig kérdezik a rokonok, hogy: "na és X-nek van?" Már néha azt hazudom, hogy nincs, pedig mindenkinek van körülöttem,h ogy ne érezzem magam akkora vesztesnek. De közben meg belül érzem, hogy az vagyok, mert nekik ugye van (hiába mondom azt hogy nincs). És mivel nekik van, hamarabb fogják elkezdeni a felnőtt életüket is mint én...Ebben a dologban is alul maradok minden ismerőshöz képest.

2011. júl. 19. 23:46
 13/15 anonim ***** válasza:

Na ez a osztálytáras hasonlítás nálunk is ment... :(

Akit mindig megkérdeztek, hogy hanyast kapott, ma is sikeres, viszont jó hátszele van. Sok szép helyen járt már a világban. Én meg... na mind1. Ő külföldön tanul, gyönyörű. Nekem meg még a nyelvvizsgám sincs meg és mellette nem is vagyok szép.

2011. júl. 19. 23:52
 14/15 anonim ***** válasza:
Arra nem gondoltál, hopgy esetleg náluk sem mindig az ehelyzet, aminek látszik? Lehet, hogy nem is kap munkát, vagy csak mosogatni fog.... Gondolj erre! :)
2011. júl. 20. 07:58
 15/15 anonim ***** válasza:
58%

régebben én is beleestem ebbe a hiába, de tény, h senkinek sem tökéletes az élete.

volt egy lány az osztályban, akit néha nagyon irigyeltem, h tehetős szülei vannak, szereti egymást a család, a lány szép karcsú, van barátja.

aztán kiderült, h a szüleinek látszatházassága van, a barátjával rengeteget veszekednek.

pontosan olyan életet élek, amilyen szeretnék, nem cserélnék senkivel, magamból hozom ki a legjobbat. nem hasonlítgatom magam máshoz.

2011. júl. 20. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!